Esimesed kaks päeva oli küsitlusele vastanutest 75 protsenti haldusreformi vastu ja vaid 25 protsenti selle poolt. Kolmapäeva õhtuks on ootamatult seis muutunud – 58 protsenti vastu ja 42 protsenti poolt.

„Jääb mulje, et kogu see küsitluse korraldamine on üks suur inimeste tüssamine,“ rääkis Delfile Tallinna linnavolikogu Rerformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer. „On suured kahtlused, et küsitluse tulemust tehakse arvutiga.“

Sotsiaaldemokraat Jaak Juske kirjutas oma blogis, et teisipäeval võttis võttis linnavalitsus korraks haldusreformi teemalise netihääletuse kodulehe maha ning kui leht tagasi ilmus, hakkas vaikselt, kuid järjekindlalt suurenema halduseformi toetajate arv.

Holsmeri sõnul oli küsitluse algne tulemus selge „ei“ ning on võimalik, et Keskerakond otsustas hääletustulemust muuta. „See küsitlus on käkerdis, mis ei näita mitte midagi,“ ütles Holsmer, lisades, et küsitlus on korraldatud niimoodi, et igaüks võib mitu korda hääletada.

Endine Tallinna linnaametnik Olev Vaher on oma blogisvälja toonud samuti kahtluse, nagu vassiks linnavalitsus küsitluse tulemustega. Ka leidis Vaher, et küsitluse tehnilise lahenduse on teinud Nitro, sama firma, mis tegi ka Edgari jõulukaardi. Nitro Google Analytics kontoga on seotud ka Edgar Savisaare blogi.