Karu pole pärast ründamist saaki uuesti vaatama tulnud. Talupidaja Riho Erismaa ütles Pärnu Postimehele, et tavaliselt tuleb karu mõne päeva järel oma ohvrit sööma. “Karud armastavad natuke laagerdunud liha,” märkis talupidaja.

Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal oli seisukohal, et karu rünnakus pole midagi kummalist, sest poolteist kuud enne talveunne suikumist koguvad nad külma perioodi üleelamiseks rasva.

Kaal märkis, et harilikult ei hangi karu inimasustuse lähedal endale toitu. “Oidremal võis rünnet soodustada lähedal asuv mets,” nentis ta.

Samal ajal ei välistanud Kaal, et Oidremal lehma murdnud karu võib olla vigastatud ega suuda oma tavalises metsakeskkonnas toitu hankida.

Kaalu sõnul saab karu peletada, kui lehma korjusele valada ilma lõhna ja maitseta liitiumkloriidi. “Kui loom liitiumkloriidiga liha sööb, tekib tal hiljem pohmellitaoline enesetunne ja teinekord ta enam ei murra,” lausus ta.

Karu tekitas Erismaa hinnangul kahju ligikaudu 25.000 krooni. “Tapetud lehm andis aastal 6500 kilo piima. Kui liitri eest makstakse kolm krooni, jääb piima eest saamata ligi 20.000 krooni. Lihakeha maksab umbes 5000 krooni,” arvutas talupidaja.

Erismaa sõnul võib tema lehma tapnud karu olla ohtlik, sest loodab taas kerget saaki. “Inimesele ta ohtlik ei ole, aga kui ta hakkab loomadele kahju tekitama, tuleb teda karistada,” märkis ta.

Rünnatud karjas on 51 lüpsilehma ja niisama palju noorloomi. Sügisilmade tõttu plaanis talunik karja sel nädalal lauta viia. “Jäin natuke hiljaks,” nentis Erismaa. “Oleks pidanud seda tegema eelmisel nädalal.”

Karu on Oidrema kandis ka varem nähtud — kaks aastat tagasi sattus metsas karuga silmitsi kohalik külaelanik. Karu on ringi liikumas näinud ka bussijuhid.