Politseipatrull märkas pühapäeva varahommikul kella kuue ajal Loo alevikku viival teel kahtlase sõidustiiliga Audi A4, millele anti peatumismärguanne. Sõidukijuht lisas hoopis kiirust ning üritas politsei eest põgeneda. Ühel hetkel jättis mees auto põlluvahelisel teel seisma ning jätkas oma teekonda jooksujalu, teatas Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja.

Tagaajamisele appi läinud patrulli käsutuses oli koer, kes võttis jälje üles ning asus mehe kannule. Umbes pooleteise kilomeetri ja 20 minuti pärast õnnestus politseinikel koera abil rikkuja tabada. Mees toimetati politseiosakonda, kus tal tuvastati alkoholijoove.

Politsei on meest varem korduvalt karistanud liikluseeskirjade rikkumise eest. Kuna rahalised karistused ei olnud talle oodatud mõju avaldanud, taotles Põhja prefektuur mehe karistamist arestiga.

„Alkoholijoobes autojuhtimine ning politsei seaduslikule korraldusele mitteallumine on mõlemad väga tõsised rikkumised,“ ütles Põhja prefektuuri Ida-Harju politseiosakonna juht vanemkomissar Veiko Randlaine. „Sellistesse rikkumistesse suhtub politsei otsustavalt ja karmilt kasutades kõiki seadusega ettenähtud võimalusi mõjutamaks inimest on käitumist parandama.“

Harju maakohus karistas esmaspäeval meest seitsmepäevase arestiga ja lisakaristusena võeti mehelt neljaks kuuks ära juhtimisõigus. „Ehk aitavad arestimajas veedetud päevad ja ööd sel mehel aru saada, et joobes peaga rooli istumine ja kihutamine tuleks minevikku jätta,“ lisas Randlaine.

Mootorsõiduki joobes juhtimise eest karistatakse juhti rahatrahviga kuni 300 trahviühikut või arestiga. Politsei peatumismärguande tahtliku eiramise eest karistatakse juhti rahatrahviga kuni 200 trahviühikut või arestiga või sõiduki juhtimise õiguse äravõtmisega kuni kahe aastani.