Korraldaja Mediahub1 Oy kodulehel on mängu tingimuste hulgas kirjas, et võistlusi viiakse läbi vastavuses Soome seadustega.

Mänguga seoses on Soome firmalt aru pärinud juba ka Soome loomakaitsjad, ütles Delfile loomade hoiupaiga haldus-ja koolitusjuht Rein Kikerpill.

Lisaks ebaseaduslikkuse küsimusele pidas Kikerpill sellist emotsioonidele üles ehitatud müüginippi ka ebaeetiliseks.

„Koera võtmine peaks olema läbimõeldud otsus, sest temaga tuleb koos elada 15 aastat. Emotsioonide ajel ei saa sellist otsust teha,” rõhutas ta, lisades et terjerid on loomult hästi energilised koerad, kellele tuleb palju aega pühendada.

„Kui keegi peaks tõesti selle koera endale võitma, siis esialgu on kõik kindlasti hästi. Kui aga ta üksi koju jäetuna hakkab remonti tegema ja kodu ümber kujundama, siis tekivad probleemid,” viitas Kikerpill võimalusele, et võidetud koer võidakse hiljem hüljata.

Samas avaldas ta kahtlust, kas keegi üldse koera võidab.

Kikerpill selgitas, et korraldajafirma on Soome loomakaitsjatele öelnud, et tegelikult saab võidu välja võtta ka rahas ja et enne koera üleandmist on kavas uurida ka võitja tausta. „Aga see on selline jutt, mis mõjub natuke keerutamisena.”

Tõsi, reklaamis on kirjas, et kutsikas-lotovõit antakse „ainult heasse kodusse”. Selgusetuks jääb vaid, kes ja kuidas kodu headust kontrollib.

Koeramängu võib näha ajakirja Nädal viimase numbri tagakaanel, mängu korraldajate kodulehel seda väljas ei ole.