Jaapanlaste delegatsioon külastas Eestit mitut riiki läbiva JEITA Mission Programi raames. Programmi eesmärk on vahetada teadmisi uutest lahendustest ja projektidest infotehnoloogiasektoris ning õppida e-riigi kogemustest.

"Eesti ning Jaapan on mõlemad infotehnoloogia valdkonnas väga hea mainega. Ürituse eesmärgiks oli jagada üksteisega sellega seonduvaid mõtteid ning tugevdada koostööd Eesti ja Jaapani ettevõtete vahel," ütles Microlinki juhatuse liige Andres Parts.

Delegatsioon külastas esimese ettevõttena MicroLinki ning tundis huvi mitmete e-riigi rakenduste vastu, mille väljatöötamises on MicroLink osalenud. "Eriti suure tähelepanu osaliseks sai nende poolt e-tervise projektide kiire väljaarendamine ning kasutuselevõtt," lisas Parts.

Pühapäevast kolmapäevani kestnud Eesti visiidi korraldasid Jaapani tipptehnoloogia tootjaid koondav organisatsioon JEITA (Japan Electronics and Information Technology Industries Association) ning Eesti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus. Delegatsiooni kuulusid JEITA liikmetest Hitachi, Fujitsu, Mitsubishi ja Panasonic. Hitachiga on MicroLink teinud koostööd juba kaheksa aastat.

Lisaks ettekannete kuulamisele ning diskussioonidele kohtus Jaapani delegatsioon ka majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi ja Riigikogu liikme Hannes Astokiga ning külastas Riigikogu.