Stubb ütles, et omavahelised suhted Lavroviga on neil algusest peale head olnud. Stubb ei mäleta, kes Soome välisministritest oleks Vene välisministriga nii tihti kohtunud, rääkimata tekstisõnumitest, kirjutab Ilta-Sanomat.

Stubb ja Lavrov läksid sina peale üle aprillis Moskvas esimest korda kohtudes. Algataja oli Lavrov. Avalikkuse ees on Lavrov siiski tihti kasutanud vormi „härra Stubb”, samas kui Stubb on nimetanud oma kolleegi „Sergeiks”.

Stubbi ja Lavrovi sõnumisaatmist võib pidada märgiks üsna lähedastest suhetest, sest Vene tipppoliitikud suhtuvad mobiiltelefonidesse endiselt küllaltki umbusklikult. Näiteks tähtsatel kohtumistel jäetakse moniiltelefonid pealtkuulamishirmus ukse taha.

Aastal 2005 tunnistas tollane president Vladimir Putin, et tal ei ole üldse mobiiltelefoni. 2007. aastal ilmus temast küll pilt, millel ta räägib mobiiltelefoniga.

Soome endine välisminister Ilkka Kanerva pidi kevadel ametist lahkuma kõmulisele blondiinile saadetud tekstisõnumite tõttu. Ilta-Sanomatel õnnestus Kanerva küll tabada, kuid ta ei soovinud oma järglase SMS-diplomaatiat kuidagi kommenteerida.