Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul on juba kenaks traditsiooniks saanud sügisesed kahe linna vahelised heanaaberlikud kohtumised. „Üheksa aastaga on üha suurenenud mõlema linna delegatsioonid, mis näitab, et vastastikune huvi ja koostöövalmidus on jätkuvalt olemas,“ märkis Jäppinen, teatas Raepress.

„Tallinna 2011. aasta kultuuripealinna valguses allkirjastasime juba möödunud aastal protokolli, mis näeb ette kultuurikoostöö ja –vahetuse toetamist ning ühtlasi soovime ühiselt arendada kahe- ja kolmepoolseid projekte kultuuripealinna programmi raames.“

Ülehomme saabub Tallinnasse suur Peterburi delegatsioon, kuhu kuuluvad Peterburi linnavalitsuse esindajad, ettevõtjad, kultuuritegelased, õpetajad ja gümnaasiumiõpilased ning ajakirjanikud.

„Peterburi kohtumised Tallinnas“ pidulik avamine toimub 8. oktoobril kell 19 Estonia kontserdisaalis. Samas toimub selle aasta kohtumiste kultuuriprogrammi tähtsündmus — avakontsert „Õnnele määratud”, kus esineb Peterburi džässorkester „Peterburi saksofonid“ Gennadi Golsteini juhatusel. Soodushinnaga piletid (50 krooni) kontserdile on müügil Eesti Kontserdi kassas ja Piletimaailmas.

Neljapäeval, 9. oktoobril etendub Lindakivi Kultuurikeskuses Peterburi teater-festivali „Baltijski Dom” etendus „Kujutlusvõime mäng”, Vene Teatri väikesel laval Natalja Kasparova tantsukompanii „Kannon Dance” („Kuldse Maski” teatripreemia 2008. aasta nominent) tantsuetendused „Ristteed” ja „Minutid“. Reedel, 10. oktoobril kell 19 esitab Mustpeade Majas Peterburi ansambel „Kavaler-duett” Vene romansse, Nukuteatri väikesel laval etendub Lev Erenburgi Väikese Draamateatri etendus „Ivanov” Anton Tšehhovi näidendite ainetel. Laupäeval, 11. oktoobril kell 15 annab Peterburi Riiklik Laste ja Noorte Filharmoonia Lindakivi Kultuurikeskuses poeetilise teatrilavastuse „Taevas hõljuvad õhupallid“.

9. oktoobril toimub Ülemiste City´s ettevõtlusseminar „Ärikoostöö võimalused Tallinna ja Peterburi vahel“. Peterburi kooliõpilased osalevad koos Tallinna õpilastega Tallinna Ettevõtluspäeva noorte programmis ning tutvuvad siinsete koolidega. Vaganova vene balleti akadeemia õppejõud annavad aga meisterklasse Tallinna Balletikoolis ning Peterburi „Zlatoust” keelekeskuse pedagoogid korraldavad Tallinna Ülikooli baasil metoodilise õppeseminari nii eesti kui vene koolide vene keele õpetajatele.

Kahe linna kohtumised toimuvad sel aastal juba üheksandat korda. Need on alates 1998. aastast toimunud vaheldumisi Tallinnas ja Peterburis igal aastal, v.a. aastal 2000, mil Peterburi palvel lükati „Peterburi kohtumised Tallinnas“ aasta võrra edasi.