„Me julgustaks edasi minema praegust regionaalministrit Vallo Reimaa poolt ettevalmistatud reformiga,“ rääkis Reformierakonna peasekretär Kristen Michal Eesti Raadio uudistele, vahendab EPL Online.

„Kui ta nüüd tahab nullist alustada, siis kindlasti läheb selle haldusreformi nullist alustamise ja uute kokkulepete ning tasakaalu otsimisele palju rohkem aega. Tegelikult võiks ta edasi minna selle kavaga, mis on juba kokku lepitud ja läbi vaieldud.“

Michali sõnul pole Reformierakond kunagi olnud arvamusel, et jõud on parim lahendus mingisuguste küsimuste lahendamisel. „Jõuga liitmisest ei sünni tingimata head asja,“ arvas erakonna peasekretär.

„Meie jaoks on selle haldusreformi juures tähtsam see, et teenus, mis pakutakse inimesele, oleks parema kvaliteediga kui ta täna on,“ selgitas Michal ning lisas, et igasugused kaartide ja piiride joonistamised on ehk ületähtsustatud.

„Inimest ju tegelikult ei huvita nii palju, kuhu see piir täpselt on tõmmatud kui et teenus, mis ta omavalitsuselt saab, oleks heal tasemel.“

Isamaa ja Res Publica Liit teatas eile, et toetab regionaalminister Siim-Valmar Kiisleri ettepanekut radikaalse üle-Eestilise haldusreformi teostamiseks.