Koristustalgute kandev mõte on: „Kingitus Läti Vabariigile tema 90. sünnipäevaks — puhas ja roheline maa!” Ettevõtmise patrooniks on Läti president Valdis Zatlers, teatas Eesti Teeme Ära meediajuht.

Koristustalgud leiavad aset sellel laupäeval, 13. septembril ning kestavad 10.00 — 15.00. Kõik head eestimaalased, kes tahavad naabritele appi minna, on väga oodatud. Kogunetakse kell 9 Ikla piiripunkti juures.

Et laupäeval kaunile Lätimaale kingitus teha, külasta kodulehte www.talkas.lv Rohelisel Läti kaardil soovitud piirkonnale klikates avanevad kohalike koordinaatorite kontaktid, kellega saab ühendust võtta. Teine võimalus on saata teade oma osalemissoovi kohta aadressile: ilze.aizsilniece@talkas.lv

„Selle ettevõtmise kandev idee ei seisne lihtsalt prügi ära koristamises. Me tahame selle kõige läbi muuta inimeste suhtumist oma kodumaasse ning panna neid mõistma, et just isikliku eeskuju ja vastutuse läbi saavad asjad paremaks minna,” ütles ettevõtmise üks eestvedajaid, perearst Ilze Aizsilniece, kes juba kuid oma põhitöö kõrvalt Lätimaa puhtaks saamise nimel vaeva näeb.