Hiljuti omandatud firmade internetiteenuste ühendamine jõuab lõpule märtsiks. Uue internetifirma nimeks saab Delfi UAB.

Loodaval firmal on Leedus 1500 sissehelistamisteenuse- ja 120 püsiühendusklienti.

Koostööd Cygate'ga tahab Delfi luua Leedu võrguseadmete jaotusfirma.

"Taide ja Skaitmenines Komunikacjois on Leedu parimad sõltumatud internetifirmad. Nende ühendamine Delfiks annab meile väga tugeva firma," ütles Delfi juhatuse esimees Ville Jehe.

Jaanuaris ja veebruaris ühendavad Taide ja Skaitmenines Komunikacijos oma tehnilise poole ja müügiorganisatsioonid, nende klientidest saavad ametlikult Delfi kliendid 1. märtsil.

Delfi investeerib lähikuudel moderniseerimisse ja Leedu internetiportali www.delfi.lt loomisse mitu miljonit litti.

Koostöös Cygate'ga loob Delfi Taide UAB põhjal võrguseadmete müügi- ja süsteemiintegratsioonifirma. Aktsiate kontrollpakk läheb Cygate'le.

"Taides on Leedu parim võrguspetsialistide meeskond. Cygate'i tugevus ja Taide tehnoloogia annab meile hea võimaluse kasutada ära Leedu turuliidri positsiooni," ütles Cygate'i peadirektor Göran Marby.

MicroLinki gruppi kuuluv Delfi pakub internetiühendust ligi 25.000 sissehelistamisteenuse- (16.500 Eestis, 6500 Lätis ja 1500 Leedus) ja 1000 püsiühenduskliendile.

Delfi ostis 75 protsenti Skaitmenines Komunikacijosi ja 100 protsenti Taide aktsiatest 1999. aasta aprillis.

Cygate on Soomes, Rootsis, Taanis, Poolas ja Balti riikides tegutsev süsteemi- ja võrguintegratsioonifirma. Cygate keskendub võrguarendusele, ehitamisele ja hooldusele.

Cygate AB loodi 1999. aasta juunis, kui Bure AB-le kuuluv Salcom ühines Santa Monica Software OY-ga.

Cygate'i emafirma on Stockholmis ja tal on esindused Eestis, Soomes, Taanis, Poolas ja Leedus. Firma mullune käive oli ligi 700 miljonit Rootsi krooni (1,28 miljardit Eesti krooni).