38-aastane Kilpatrick mõisteti süüdi valetamises kohtuasjas, mis sisaldas mahavaikitud stripipidu ja suhet oma personaliülemaga. Kilpatrick peab ametist lahkuma ja neljaks kuuks vangi minema, vahendab AFP.

Seitse aastat tagasi ametisse astudes kireva elustiili ja teemandiga kõrvarõnga tõttu „hip-hop linnapeaks” ristitud Kilpatrickule esitati märtsis süüdistus vande all valetamises 2002. aastal linnapea residentsis toimunud metsiku peo kohta, kuhu olid kutsutud ka stripparid.

Kilpatrick käskis ka maksta 8,4 miljonit dollarit (üle 84 miljoni krooni) linna raha kolmele politseinikule, et need ei esitaks kaebust ebaseadusliku vallandamise eest linnapea ja tema partei asjade uurimise eest.

Kilpatrickule esitati kaheksa süüdistust, mille hulgas on vandenõu, valevandumine, ebasobiv käitumine ametiasutuses ja õigusemõistmise takistamine.

Afäär tuli avalikkuse ette, kui ajaleht Detroit Free Press avaldas abielus Kilpatricku ja tema tolleaegse personaliülema Christine Beatty vahelised intiimsed tekstisõnumid 2002.-2003. aastast.