Buceniece ütles, et rahvusringhäälingu nõukogu võib vajadusel võtta vastu otsuse Venemaa telekanalite välja lülitamise kohta, kirjutab Läti venekeelne ajaleht Tšas.

Väljaanne märgib, et tegelikkuses oleks selle idee elluviimine väga keeruline, sest Läti rahvusringhäälingu nõukogul on võim vaid riigis edastatavate telekanalite üle ning keegi ei saa Läti elanikel keelata satelliittelevisiooni vaatamist.

Paljud ajalehe Tšas poolt küsitletud eksperdid avaldasid samuti arvamust, et ringhäälingu nõukogu aseesimehe Buceniece avaldust ei saa tõsiselt võtta ning tegemist on lihtsalt reaktsiooniga riigis toimuvatele poliitilistele sündmustele.

Gruusiast tagasi saabunud Läti Rahvusliidu liider Sandra Kalniete ütles, et Läti peaks hindama oma võimalusi „ebademokraatlike režiimide“ huvisid esindavate massimeedia kanalite leviku piiramisel.

Naispoliitik ütles intervjuus ajalahele Latvijas Avīze, et väikeriikidel on erakordselt keeruline seista vastu Moskvast tulevale propagandale.

„Tuleb luua selline seadusandlik baas, et meie strateegilised varad — telekommunikatsioon, transport, finantsid ja massimeedia — ei satuks ebademokraatlike režiimide kätte,“ avaldas Kalniete arvamust.

Samas tegi poliitik ettepaneku edastada BBC, Ameerika Hääle ja Ehho Moskvõ venekeelseid raadiosaateid, mis annaksid Läti venekeelsele elanikkonnale objektiivsemat infot maailmas ja eriti Venemaal toimuva kohta.