“Selline tahtlik risustamine on tõesti suur probleem,” nentis Saaremaal prügiveoga tegeleva OÜ Prügimees juht Riivo Asuja. Paljud, kel taaskasutusest ükskõik, viskavad Asuja sõnul südamerahus oma olmerämpsu taaskasutatavate pakendite hulka, sest näevad selles võimalust oma prügist tasuta lahti saada, kirjutab Meie Maa.

“Pakendite hulgas on kõike: lapsemähkmeid, riidekotte, hallitanud jogurtitopse, kodusel teel valmistatud hapukurkide purke, kus veel lehed ja küüslauk sees,” maalis Saaremaa keskkonnateenistuse teabejuht Marlen Nestra sünge pildi talle Kudjape prügilas avanenud olukorrast.

“Teeb ikka meele mõruks küll, kui mina kulutan karpide pesemiseks vett ja elektrit ning siis tuleb üks inimene ja viskab täiesti ükskõikselt minu puhaste pakendite peale oma õlise filtri või maitsetaimi täis kurgipurgi,” nentis ta.

“Kui konteineri peale on kirjutatud papp ja paber, kas siis tõesti mõni arvab, et tema lapse mähe sobib ka vanapaberi hulgas taaskäitluseks?” küsis omakorda Eesti Taaskasutusorganisatsiooni (ETO) arendusjuht Siret Kivilo, kelle hinnangul ei ole põhjuseks mitte inimeste teadmatus, vaid hoolimatus