18-aastast Collin Matthew McKenzie-Gude’i süüdistatakse relvade ja pommimaterjalide hoidmises oma kodus Washingtoni lähedal Bethesdas, Marylandi osariigis, kus ta elab koos oma vanematega, vahendab FOX News.

Asja uurimisse on kaasatud ka föderaalvõimud, sest on olemas võimalus, et McKenzie-Gude kavandas rünnakut presidendi autokolonnile. Tema käest leitud kaardile oli märgitud autokolonni teekond presidendi suveresidentsi Ida-Marylandis Camp Davidis, mis asub umbes tunnipikkuse sõiduteekonna kaugusel Washingtonist.

Politsei leidis McKenzie-Gude’i käest ka CIA ja Genfi konventsiooni isikutunnistused, nagu neid antakse välja Iraagis viibivatele sõduritele.

CIA ja kaitsedepartemang on asjas alustanud ka oma juurdlusi McKenzie-Gude’i ja ühe tundmatu 17-aastase nooruki üle.

Nooruk varastas politseis praktikal olles väidetavalt ametlikke blankette, mille abil McKenzie-Gude omandas kemikaale ja politseivarustust, sealhulgas kuulikindlaid veste.

Montgomery maakonna politsei teatel leiti McKenzie-Gude’i kodust neli automaati, kaks haavlipüssi, üks püstol ja nende relvade laskemoona ning „kemikaale ja muid materjale, mida kasutatakse isetehtud pommide valmistamiseks”.

Süüdistus on esitatud ka McKenzie-Gude’i isale, Joseph Lane Gude’ile. Politsei teatel ostis ta oma pojale ebaseaduslikult tulirelvi.