Kolonelleitnant Sagir Musa sõnul turvas alus Nigeri jõe delta veeteedel naftakompaniisid, kui tundmatud ründajad tulid laeva pardale ja võtsid kaptenisilla oma kontrolli alla, kirjutab International Herald Tribune.

Musa ei andnud kadunud mereväelaste asukoha ega seisundi kohta täpsemat informatsiooni. Ükski suurem rühmitus vastutust rünnaku eest omale ei võtnud.

Rünnakud naftatööstuse ja seda turvavate vägede vastu on piirkonnas tavalised. Mässajad nõuavad oma vaesunud regioonile rohkem naftatulusid.

Nigeeria lõunaranniku vetes leiab aset kõige rohkem piraatide rünnakuid maailmas, sest sõjavägi surub kurjategijad linnadest välja piirkonna jõgedele ja soodele.

Kaaperdamised ja inimröövid lõpevad tavaliselt rahulikult pärast lunaraha maksmist, kuigi on ette tulnud surmajuhtumeid ja vigastusi, kui julgeolekujõud ründajatega lahingusse astuvad.

Rünnakud naftatööstusele on kahandanud Nigeeria naftatootmist viimase kahe aasta jooksul ligi veerandi võrra, aidates kaasa toornafta hinna tõusule maailmaturul.