“Presidendi naine on meie riigi avalik nägu. Mulle on mõttetu väita, et on täiesti ükskõik, kuidas presidendi naine välja näeb, kui meil on muidu nii võimas riik ja nii võimas president,” kirjutas ajalehe Gazeta kolumnist Natalija Kevorkjan, vahendab Ilta-Sanomat.

Venemaa poliitikaelu kirjeldab hästi see, et vähemalt ametlikult soovib suur osa kodanikest president Medvedevit jätkavat Vladimir Putini sissetallatud rada. Samasugusel arvamusel ei olda aga Medvedevi naisest, kelle suhtes on väga vastuolulised ootused.

Mõned soovivad, et ta jätkaks samasugust avalikkuse vältimist kui Ljudmilla Putina, kuid enamus tundub ootavat, et Svetlana Medvedeva tooks endaga Kremlisse kaasa värske tuulepuhangu.

Svetlana Medvedeva viimased avalikud esinemised ei tõota siiski head neile, kes ootavad Kremlisse varasemaga võrreldes avatumat ja edumeelsemat valitsejannat. Medvedeva on vältinud avalikkust terve kevad, ja teda on nähtud korduvalt ainult kirikus rätik peas ja meikimata.

Kõik oli aga teisiti enne tema abikaasa presidendiks kandideerimist. Siis nähti Svetlana Medvedevat sageli Moskva seltskonnaüritustel, kus ta liikus kehavorme rõhutavates disainrõivastes tähelepanuväärselt vabalt.