Ettevõtmisest võtab osa 190 ajateenijat Kuperjanovi üksik-jalaväepataljonist ja ligi 80 kaitseväelast Tapa väljaõppekeskusest.

Kuperjanovlased kaardistavad prügi täna kuues Võrumaa vallas. Samades valdades käivad Kuperjanovi üksik-jalaväepataljoni sõdurid ka väljaõppel.

“Peame loodusega hästi läbi saama ja seda hoidma,” põhjendas aktsioonist osavõttu Kuperjanovi Üksik-jalaväepataljoni teabeohvitser staabiveebel Margus Isotamm.

Laupäeval toimub ebaseaduslike prügihunnikute kaardistamine Järva- ja Jõgevamaal. Kaitseväest osalevad laupäevasel üritusel Tapa väljaõppekeskuse ajateenijad ja kaadrikaitseväelased. Iga meeskonna kaardistada on üks vald.

“Ettevõtmine on seotud ka luureõppega ja sideõppega, sest maastikul tuleb leida objekte ja nende asukoht edastada,” ütles Tapa väljaõppekeskuse staabiülem major Martin Herem.

Kaitseväelased kaardistavad prügi kahe-kolmeliikmelistes meeskondades. Meeskonnad on varustatud kaartide ja GPS seadmetega.

Tapa väljaõppekeskusel on Ida-Viru Looduskaitsekeskusega kokkulepe, et keskusele antakse ka edaspidi väljaõppe käigus avastatud ebaseaduslikest prügilatest ja muudest loodust reostavatest leidudest.

26. märtsil osalevad kaitseväelased ja Tagalapataljoni tehnika Ülgase prügimäe likvideerimisel Harjumaal.