Kui lähtuda justiitsminister Rein Langi loogikast, et alkoholimüügi piirang ohustab alkoparunite ettevõtlusvabadust, siis pole ka imestada kui varsti tullakse välja ideega, et rikutakse ka narkoparunite ettevõtlusvabadust, seisab Keskerakonna noortekogu Delfile lähetatud teates.

Noortekogu esimehe Siret Kotka sõnul on arusaadav, et juristist justiitsminister Rein Lang on harjunud seadusi oma kasuks väänama. „Kesknoorte arvates on Reformierakonna juhitav justiitsministeerium ületanud juba ammu igasugused piirid alkoholitootjate huvide kaitsmisel,” jätkas Kotka.

“Alles see oli kui justiitsminister Rein Lang alandas Eesti Põhiseaduse õllemargiks ning nüüd tahetakse meie vabariigi põhiseadust valelikult kasutada oma suursponsoritest alkoholitootjate kaitseks,” lisas Kotka. “Selline korruptiivse hõnguga Reformierakonna ultraliberaalne alkoholipoliitika on ohuks tervele Eesti rahvale, olukorras, kus meie riik vaevleb alkoholist põhjustatud ulatuslike sotsiaalprobleemide kammitsais.”

Noortekogu peab Langi kriitikat Tallinna linnavalituse aadressil, kes täitis Eesti vabariigi seadusi ning karistas seadust rikkunud alkoholimüüjat kummaliseks, kuna justiitsminister peaks pühaks pidama Eesti vabariigis kehtivate seaduste täitmist, mitte kutsuma üles seaduskuulmatusele.

Reformierakond ja tema juhitav justiitsministeerium ei tohiks tõlgendada seadusi vastavalt vajadusele ja oma kitsa huvigrupi huvidele, vaid need peavad olema selged ja arusaadavad ning täitmiseks kõigile, seisab avalduses.