Traditsioonilisel laadal on väljas 31 riiki ning kogu tulu läheb heategevuslikuks otstarbeks. Sealhulgas saab remondiraha Taheva Lastesanatoorium, vahendas ETV 24 Terevisiooni uudiseid.

Sõjalises organisatsioonis töötavad mehed teevad nendes samades ruumides iga päev tõsist tööd, ent üks kord aastas organiseerivad nende abikaasad siin heategevusliku jõululaada. See on juba 39. kord, mil laat toimub ning igaüks võib siin endale osta kas Ameerika lipukesi kuuseehteks, Horvaatia kunsti või näiteks Eesti kilusid.

31 riigi hulgas on Eesti söögid- joogid kindlasti ühed populaarsematest, sest pärastlõunaks oli lett juba üsna hõre. Paljud huvilised tulid Eesti kauba järele juba varasema kogemuse ja kindla sooviga.

Aastas teenib ettevõtmine heategevuseks kuni 120 000 eurot ehk alla 2 miljoni Eesti krooni. Sellest läheb pool Belgiasse ning pool laadal osalevatesse riikidesse.

“Möödunud aastal sai raha Tartu Emajõe kool, ta sai peaaegu 11 000 eurot oma õppeklassi uuendamiseks,” rääkis Eesti väljapaneku korraldaja Laine Kert. “Ja sellel aastal saab tõenäoliselt raha Taheva sanatoorium uste ja akende vahetamiseks.”.