Kaitsepolitsei pressiesindaja kohuseid täitev komissar Olari Valtin ütles, et politsei uurib, mis tehingutega oli tegemist ja kas neis on kuriteo koosseis. Selleks oli kriminaalmenetluse algatamine vältimatu.

Valtin ütles, et uurimine algatati riigikontrolli vastava avalduse põhjal. Riigikontroll tuvastas, et LKFi endine juht Veljo Tinn ületas oma volitusi, kui sõlmis Nordika Kindlustusega lepingu Rävala Büroohoone ASi ostmiseks kokku 41,4 miljoni krooni eest olukorras, kus firma omanduses oleva maja väärtuseks hindas audiitorbüroo Pricewaterhousecoopers ainult 1,5-5,5 miljonit krooni. Riigikontrolli arvamuse kohaselt oleks Tinn pidanud tehingule nõusoleku saama fondi nõukogult, mida juhtis rahandusministeeriumi juriidilise osakonna juhataja Alar Urm.

Veljo Tinn põhjendas eile tehingut vajadusega tuua pankrotiseisust välja Nordika Kindlustus, millelt oleks vastasel korral fondile üle tulnud üle 50 miljoni krooni ulatuses kohustusi. Tinn ütles, et tehingust oli teadlik rahandusministeeriumi juhtkond.

Riigikontroll alustas LKFi tehingute uurimist kevadel seoses riigikogu Keskerakonna saadikute järelpärimisega, miks päästis LKF kaks aastat tagasi Nordika Kindlustuse, mida juhtisid Isamaaliidu endised juhid ja praegu tuntud kui lavatagused niiditõmbajad Tiit Arge ja Jaanus Reisner. Samuti tunti huvi, miks juhib Rävala Büroohoone ASi Isamaaliidu liikme Jüri Kaveri abikaasa Merike, kui Jüri oli ise fondi nõukogu liige.

LKFi endine peadirektor Tinn tänavu loodud LKFi juhatusse ei kandideerinud. LKFi uus nõukogu valis juunis Tinni asemele juhatuse, mille esimeheks sai senine fondi peaaktuaar Enno Lelumees.