Kindlasti ei ole kogu info rahvaliitlaste kapos-käikudest usina reporteritöö kogemus, sest vaevalt viitsib keegi hommikust õhtuni kapo uste taga passida. Vägisi paistab, et kapost, mille tegevuse spetsiifika ja eesmärgiga igapäevane uudistes figureerimine üldse kokku ei sobi, tilgub infot välja ebasoliidsel määral.

Sest eks ole maaskandaali algusest juba ka aasta möödas, aga erilisi töötulemusi pole ju ette näidata. Ja eks lubanud ju minister Lang meile, et kohe-kohe jõuab uurimine lõpule ning suured sulid ei sõidagi enam tõllas. See lubadus kahjustab omakorda kapo mainet, sest nii võib jääda mulje, et seal täidetakse poliitilisi tellimusi.

Rahvaliitlaste mainele on kogu saaga hävitavalt mõjunud ning isegi kui Ester Tuiksoo ja Villu Reiljani puhul uurimine kuhugi välja ei vii — võimaliku süüdimõistva otsuseni jõudmist raskendab oluliselt nende suhtes kehtiv saadikupuutumatus —, on neil igaveseks märk otsa ees. Ent kapo tegevuse eesmärk ei saa olla ju ühe erakonna poliitiline laibastamine.

Uudistenäljas avalikkusele jääks kogu uurimisest siiski parem mulje, kui kapo ajaks oma asju diskreetsemalt ning raporteeriks tulemustest siis, kui neid tõesti on. Tõsiasjast, et keegi kapos ülekuulamisel käis, ei järeldu ju veel süülisus.