„Ma nägin tagajärgi — ellujäänuid, kel olid jalad otsast rebitud või kes kannatasid maamiinide tagajärgedel saadud kõikvõimalike vigastuste käes, vaklu täis haavu ning otsast lõigatud kõrvu. Me nägime mitmeid otsast rebitud jalgadega elevante. Me kuuleme Vietnamist ja Kambodžast, kuid see oli palju hirmsam,” rääkis Stallone Associated Pressile.

„Üle võttemeeskonna peade tulistati ning meid ähvardati,” rääkis Stallone.

Stallone viibis Birmas action-kangelasest John Rambost pajatavast neljanda filmi võtetel.

Meeskond viibis Taid ja Birmat eraldava Salweeni jõe piirkonnas.

Ta pöördus võtteilt tagasi enne, kui Myanmari hunta surus vägivaldselt maha viimase kahekümne aasta suurimad demokraatiameelsed meeleavaldused, millel osalesid mungad ning kodanikeaktivistid. Birma ajakirjanike hinnangul on möödunud kolmapäevast saadik tapetud 40 — 50 inimest. Mõne hukkunu surma kohta on teada ka üksikasju.

Myanmari armee peab sõda ka etniliste vähemusrühmade vastu, vägistades naisi ning tappes süütuid ohvreid. Kõige rängema hoobi on saanud kareni rahva esindajad. Karenid on üks mitmetest vähemusrühmadest, mis taotleb suuremat iseseisvust ja autonoomiat.

Enne praegust ülestõusu kirjutatud Rambo-filmi käsikirjas otsib Vietnami sõja veteran John Rambo koos palgasõduritega Salweeni jõelt Birmas kaotsi läinud kristlikke humanitaarabitöötajaid.

Stallone’i sõnul vangistati filmis osalenud birma statistide perekonnad. Ta kavatseb ellujäänud tuua Ameerika Filmiassotsiatsiooni (MPAA) nõukogu ette, et nende olukord teatavaks teha.

„Mind süüdistatakse jälle, et ma kujutan kolmandat maailma Rambo ohvrina. Birmalased on imelised inimesed. Need on sõjaväelased, keda ma julmadena näitan,” ütles Stallone.

Stallone monteerib praegu Rambo-filmi, mis peaks ekraanidele jõudma jaanuaris. Stallone kaalub, kas mitte teha filmivõtete käigust ka dokumentaalfilm.

Stallone järgmiseks eesmärgiks on saada filmile MPAA-lt reiting R. R-kategooria (restricted) tähendab, et alla 17 aasta vanused vaatajad peavad kinos olema täiskasvanud saatjaga.

„See on täiemahuline genotsiid. Ma tahan R-i ja ma tahan, et filmis oleks vägivald, kuna see on reaalsus. Mitte näidata, mis seal toimub, oleks varjamine,” ütles Stallone. „Ma arvan, et see on lugu, mis tuleb ära rääkida.”