Helmes on teine firma Baltikumis, mis on sõlminud ASP (Application Service Provider) alase koostöölepingu Microsoftiga, teatas ettevõte.

Helmes pakub nüüd oma klientidele võimalust rentida kõiki Microsofti .NET platvormi tooteid, mille hulka kuuluvad muuhulhas ka Windows 2000, kontoritarkvara MS Office ja andmebaasitarkvara SQL. Pakutav ASP teenus on mõeldud kõigile ettevõtetele, mis soovivad tarkvara rentida.

Helmese tiimijuhi Andres Kukke sõnul on ASP eriti kasulik neile firmadele, mis soovivad keskenduda oma põhitööle ega taha samas kulutada korraga palju ressursse infotehnoloogiale ja selle arendusele.

ASP-i valinud klientidel vähenevad tarkvaraplatvormi omamise riskid, sest kasutusõiguse rendilepingu saab vajaduse korral kohe peatada. Renditud tarkvara eest peab tasuma igakuiselt lepingu või arve alusel.

Helmes lisaks Microsoftiga sõlminud koostöölepinguid veel selliste maailma juhtivate konsultatsiooni- ja tehnoloogiafirmadega nagu Compaq, Oracle, Avaya, Sybase ja Peregrine.

Helmeses töötab kokku 60 inimest. Ettevõtte selle aasta esimese kvartali käive oli 40,7 miljonit krooni ning kasum 3,2 miljonit krooni.