Seoses linnavalitsusele esitatud informatsiooniga, mille kohaselt müüdi Kristiine Prismas 17-aastasele noormehele õlut ning selle alusel peremarketi poolt algatatud sisejuurdlusega on ilmnenud esimesed asjaolud, teatas Prisma juhataja Margus Musthallik Delfile.

Põhja prefektuurilt suuliselt saadud andmetel viidi 12. juulil aset leidnud sündmuse suhtes algatatud väärteomenetlus läbi konkreetse müüja suhtes ning AS-i Prisma Peremarket sellesse menetlusse kaasatud ei ole.

Prisma Peremarketi esindajad on avaldanud soovi tutvuda väärteomenetluse materjalidega, kuid seni ei ole see kahjuks õnnestunud.

Alkoholi müügi intsidendist alaealistele ei teavitatud ostu toimumise päeval ei Kristiine Prisma juhtkonda ega keskuse turvatöötajaid. Esmase info, et taoline rikkumine aset leidis sai Kristiine Prisma 14. septembril, kui saabus Põhja politseiprefektuuri vastavasisuline kiri.

Kirjast nähtus, et Põhja prefektuur tuvastas 12. juulil alkohoolse joogi müümisel vanusepiirangute rikkumised ning et müük toimus ühes kassas ühe müüja poolt üheminutilise vahega. Kell 20.42 müüdi pudel A. Le Coq õlut 17-aastasele noormehele ning kell 20.43 müüdi samuti pudel A. Le Coq õlut 17-aastasele noormehele. Kas tegu oli kahe erineva alaealisega või sooritas mõlemad ostud üks isik, kirjast ei selgunud.

Alaealisele alkoholi müünud müüja lahkus ettevõttest omal soovil enam kui kuu enne politsei kirja saabumist, kaupluse juhtkonda intsidendist teavitamata. Asjaolude selgitamiseks on Prisma Peremarket püüdnud saavutada kontakti müüjaga.

Põhja politseiprefektuurist suuliselt saadud andmetel viidi väärteomenetlused läbi konkreetse müüja suhtes ning AS-i Prisma Peremarket menetlustesse kaasatud ei olnud. Prisma Peremarketi esindajad on avaldanud soovi tutvuda väärteomenetluse materjalidega, kuid seni ei ole see kahjuks õnnestunud.