“Eelnõus pakutud öine alkoholimüügi keeld kella 23-8 ei vähenda oluliselt alkoholi tarbimist, kuid just see ongi piirangute seadmise eesmärgiks,” selgitas Aab.

“Suuremate kauplusekettide andmetel vähendas Tallinnas kehtestatud alkoholimüügi keeld alates kella 20-st alkoholi müüki kümne protsendi võrra. See näitab, et kellaajaliste müügipiirangutega on võimalik vähendada alkoholi tarbimist.”

Keskerakonna fraktsioon algatas sel nädalal riigikogus alkoholiseaduse muutmise seaduse eelnõu, mille kohaselt on alkohoolse joogi jaemüük keelatud kogu Eestis ajavahemikul kella 20-st kuni 9-ni.

Aabi sõnul soosib valitsuses ettevalmistatud alkoholiseaduse eelnõu alkoholitootjaid ja müüjaid, kahjustades samal ajal inimeste tervist. “Miks eelistab valitsus õlleparunite ja viinakuningate lõa otsas?” küsib Aab.

“Vastus võib peituda lihtlabases faktis, et valitsuserakonnad on saanud neilt toetust.”

Aab ütles, et paljudes omavalitsustes kehtib juba praegu kellaajaliselt varasem müügipiirang, mis tähendab, et valitsuses koostatud eelnõu kohaselt tuleks neil muuta alkoholimüügi piirang hilisemaks.

“Seega valitsus mitte ei võitle alkoholi liigtarbimisega, vaid hoopiski soodustab seda,” ütles Aab.