kala: 02:14 Ütle üks asi, mille poolest Barthez sinust parem on?

Mart Poom: 11:48 Ma arvan, et eelkõige oma jalamänguoskuse poolest. Samuti on tal kuulsam imidz, ta on ka Euroopa ja maailmameister, Prantsuse ja Inglismaa meister ning Euroopa Meistrite liiga võitja.

Poiss: 13:11 Oled öelnud, et peale karjääri lõppu tahad oma kogemusi nö. edasi anda. Kas klubi või koondise tasemel? Mart Poom: 13:18 Nii täpselt ma pole mõelnud veel. Usun küll, et jään kuidagi jalgpalliga seotuks. Kas siis treenerina, agendina või ametnikuna.

Teet: 15:08 Millist liigamängu tänavusel hooajal pead enda parimaks (ka juhul kui kaotasite) ja miks? Mart Poom: 14:05 Parimaks pean võidumängu Evertoni vastu kodus. Sest see oli väga raske mäng, mul oli palju tööd ja õnnestus teisel poolajal paar head tõrjet. Tähtsuse mõttes viimane mäng ManU vastu, kuna õnnestus puur puhtana hoida, võitsime ja see kindlustas meil liigas püsimajäämise.

Martin007: 15:10 Milline sisselastud värav on jäänud kripeldama? Minule meenub mäng Leedu ja Sotimaaga, kus oma roll sinulgi! Mart Poom: 14:06 Kui Šotimaaga, siis viimane mäng oli 0-0 ja meil oli hea partii. Leeduga kodusmängul tegin küll ühe “piruka”. Aga ma võin öelda, et ma ei põe, sest tippjalgpallis tuleb vead ruttu ära unustada.

siim: 15:10 Kes on teie suurim iidol jalgpallis? Mart Poom: 14:09 Väravavahtidest Peter Schmeichel, kes hakkab juba ära lõpetama. Praegusel hetkel mängijates hindan kõige kõrgemalt Fabien Barthezi ja Parma väravahti Buffoni.

Neid kõiki iseloomustab ääretu enesekindlus ja samuti nad valitsevad tervet väravaala. Nad on ühtlaselt tugevad kõikides mänguelementides. Barthez on hetkel üks paremaid mängu avajaid jalaga.

Teet: 15:10 Kellega meeskonnakaaslastest on sul Derby`s väljaspool pallimuru parim klapp? Mart Poom: 14:11 Branko Strupariga, ma arvan. Darryl Powelliga samuti. Branko on tavaliselt olnud minu toanaaber, Darryliga oleme koos mänginud Portsmouthis ning nüüdseks oleme kõige kauem Derbys olnud mängijad.

Tuleb märkida, et väljaspool väljakut ma mängijatega eriti ei suhtle, põhiliselt veedan aega pereringis.

Tõnu: 15:23 Kunagi oled Sa öelnud,et üks naisfänn olevat kirja teel Sinuga tahtnud abielluda. Oled Sa fännidelt saanud veel mõningaid kirju, mis oleksid mingid mõttes omapärased või naljakad? Mart Poom: 14:14 Mõned üksikud, enamus on ikkagi autogrammisoovijad. Sel aastal oli üks negatiivne kiri: ähvardus inglaste marurahvuslikult organisatsioonilt. Kuna ma olen välismängija, siis neile ei meeldinud, et kavatsen taotleda elamisluba.

Aga positiivset on ka: tihti lapsed joonistavad ja kutsuvad enda sünnipäevapeole.

Paar kirja on tulnud Aafrikast: palutakse kõike alates väravavahikinnastest kuni vormini ning isegi palutakse raha saata, kuna elu on kehv.

Autogrammisoovidele vastan alati, kõikidele. Sünnipäevadele ma muidugi ei jõua. Kui mingeid esemeid, näiteks vanu väravavahikindaid, palutakse heategevusoksjonile anda, siis ma aitan alati.

Tõnu: 15:29 Kui näiteks David Beckham või Ian Harte lööb Sulle karistuslööki või näiteks Jimmy Floyd Hasselbaink või Thierry Henry valmistub lööma Sulle penaltit siis mida Sa jälgid? Näo reetlikkust? Tema jalgade liikumist?….? Mart Poom: 14:19 Kui on karistuslöök, siis on tähtis kontsentreeruda pallile. Nad võivad lüüa ükskõik kumba nurka. Sa loodad, et müür teeb oma töö ära. Väravavahina pead hoolitsema selle eest, et sinu nurka ei löödaks.

Tihti teen eelmiste mängude järgi eeltööd, kuhu nurka keegi eelistab lüüa ning see on mul ka õnneks läinud.

Tõnu: 15:35 Mis on Sinu arvates Arno Pijpersi ja Teitur Thordarsoni erinevused treenerina ja väljaspool staadioni? Mart Poom: 14:19 Mul on praegu väga raske sellele küsimusele vastata, kuna Pijpersiga oli mul eile teine mäng, seega ma ei saa veel vastata.

Martin1: 15:43 Tean, et oled treeningupäevikut pidanud juba 12-13 aastat ning samas teed iga mängu järel ka statistikat. Kas sa võiksid lasta selle info internetis avaldada? Huvitav oleks lugeda sisselastud väravate kohta analüüsi ja sinu enda hinnet endale.

Kas sinu kogutud põhjalik info ründajate kohta on saladus?Huvitav oleks teada, mis sinu märkmed ütlevad näiteks Alan Sheareri kohta.

Kas elu tõrjeks pead ikka McAllisteri lööki Monacos?

Kas oled kunagi vastaste mõnituste tõttu veidike vihastunud või suudad kõike alati külma rahuga võtta?

Kas enne mängu kuulad ikka Bruce Springsteeni? Mart Poom: 14:25 Treeningupäevik on eelkõige mulle endale. Võib-olla kunagi kasutan seda oma raamatu või memuaaride kirjutamisel. Aga ma ei usu, et see kõigile huvi pakuks.

Ründajate kohta: põhiline info, mida ma kogun, ongi, et millist nurka nad penalti korral eelistavad lüüa. Samuti puutun videode ja mängude korral kokku nende mängustiili kohta. Näiteks Alan Shearer on väga tugev õhuvõitluses, samuti on tal väga ohtlik parema jala löök.

McAllisterist: ma ei pea teda oma elu tõrjeks, aga senise karjääri üks tähtsamaid tõrjeid oli see küll. Sest nullimäng Monacos tagas mu tee Derby Countysse.

Mängus suudan küll ennast mitte segada lasta, sest muidu on väga raske kontsentreeruda. Loomulikult ei ole mõnitused kõige meeldivad, aga keskendumine peab olema nii tugev, et sa ei kuulegi, mida nad karjuvad.

Springsteenist: ta on senini mu lemmiklaulja, kuid oleneb meeleolust.

Tanel: 15:46 Kumb rohkem paelub/motiveerib, kas olla väravavaht number2 Man.United-is või esinumber Derby-s? Ühelt poolt rasvane leping ja töö tippmeeskonnas, teisalt jällegi ei pruugi Man-is täit rakendust saada ja sinu suurepärased tõrjeoskused võivad tuhmuda? Mart Poom: 14:26 Praegu on see puhas spekulatsioon. Kui selline pakkumine tehakse, siis ma mõtlen selle küsimuse üle ja vastan. Praegu ei tahaks spekulatsioonidega tegelda.

Tubli: 15:53 Kuidas kommenteerite hiljutisi ja üha sagenevaid dopingujuhtumeid jalgpallis? Kas avastatu on vaid jäämäe tipp või juhtumid indiviidi tasandil? Mart Poom: 14:30 Ma arvan siiski, et see on indiviidi tasandil. Esiteks on jalgpall meeskondlik mäng ja jalgpallurilt nõutakse palju erinevaid füüsilisi ja vaimseid võimeid. Dopingu võtmine muudab sinu ühte parameetrit, mitte ei tee sind kohe tippmängijaks. See ei ole nagu kergejõustik, kus tuleb joosta lihtsalt sada meetrit kõige kiiremini.

Keelatud ained on väga ohtlik tendents ning üks põhjus, miks niisugune protsess toimub, on see, et vastutus ning pinged aina kasvavad, sellepärast lähevadki mõned seda ohtlikku teed. Samuti järjest suuremad rahad ja kasvav kommertslikkus, mistõttu jalgpall ei ole enam lihtsalt mäng.

Kaido Kuluaar: 16:35 Kas Poom on Delfi lugeja ja kommenteerija? Mart Poom: 14:32 Ma ei ole regulaarne lugeja, pean tunnistama. Kommenteerinud ei ole kordagi. Loomulikult on interneti abil väga kerge hoida end kursis Eesti uudistega. Mul käib Õhtuleht.

Raul V: 18:37 Kas tänapäeva tippjalgpallurid on Mart Poomi arvates üle makstud? Mart Poom: 14:34 Ma ei ütleks, et nad on ülemakstud, sest kui vaadata jalgpallurite hooaega ja nõudmisi neile, seda kui tihti on tähtsad mängud jne. Samuti sagedased vigastused ja karjääri suhteline lühidus.

Palga suhtes võrdleks ma poksijatega, golfimängijatega ja NBA tähtedega, kes saavad tunduvalt rohkem.

Kindlasti on aga mängijate üleminekusummad läinud liiga kõrgeks.

Ints: 18:57 Kuivõrd reaalseks sa pead Eesti koondise võitu või viiki kodus Hollandi üle? Mart Poom: 14:35 Enne mängu ma olen alati optimistlik. Loodad alati võitu, kuid sellise vastasega nagu Holland oleks ka viik Eestile võidu väärtusega.

Merje Muiste: 00:19 Nimeta mõni oma lemmikfilm. Mart Poom: 14:38 Kohe tuleb meelde kolm lemmikut: üks neist Rocky, teine Tantsib koos huntidega Kevin Costneriga peaosas ning kolmas Jerry Maguire.

Rocky sellepärast, kuna lihtne agulipoiss töötab end üles poksi maailmameistriks, samuti hea filmimuusika. Tantsib koos huntidega, kuna see on võimas ja ilusti filmitud stoori. Ilus film.

Jerry Maguire: hea film heade näitlejatega spordi teemal.

muhv: 11:45 Irisejad võivad öelda eesti jalgpalli arengu kohta, palju tahes, kuid fakt on, et see on väga kiirelt arenenud. Veedad küll põhilise ajast Inglismaal, kuid kindlasti oled ka kodumaal toimuvat jälginud: kas Sinu vaatevälja on jäänud mõni eestlane, kes võiks peagi Inglismaale, nt Derbysse mängima siirduda?

Mart Poom: 14:42 Ma arvan, et kõige suuremda eeldused selleks on praegu Andres Operil, kuigi tema mängib praegu Taani liigas.

Eesti jalgpall on kindlasti arenenud väga jõudsalt ja meil on päris palju andekaid ja huvitavaid noori mängijaid koondises, kes võivad jõuda päris kaugele.

Eimar Astok: 11:33 Sinu nägemus Eesti jalgpalli positsioonist maailma edetabelis aastal 2020 ja milline oleks Sinu seotus Eesti jalgpalliga.

Mart Poom: 14:45 Usun, et ma olen siiski Eesti jalgpalliga seotud, kuigi mu mängijakarjäär on selleks ajaks lõppenud. Tahaks loota, et Eesti oleks selleks ajaks suutnud end välja võidelda tiitlivõistuste finaalturniirile.

Samuti, et võimalikult palju mängijaid mängiks tugevates Euroopa liigades, et Eesti staadionite olukord oleks parem ning et Eesti meistrivõistlusel käiks korralikult publikut.

Ja et Eesti oleks FIFA edetabelis esimese 40-50 seas.

Martin M: 12:24 Väravavahil on platsil olevatest mängijatest reeglina kõige rohkem võimalik jälgida võistkondade mänguskeeme, strateegiat jne. Kuivõrd ja kas üldse toimib väravavaht kui treeneri käepikendus väljakul? Kas väravavahi sõna mängu ajal kohustab ka muutma mängujoonist, korrigeerima mõningate mängijate ülesandeid väljakul, sooritama vahetusi jne. Ma ei mõelnud siin vaid eksinud kaitsjate manitsemist, vaid üldisemalt. Aitäh.

Mart Poom: 14:46 Väravavaht peab siiski tegelema eelkõige kaitseliini juhatamisega ning mängijate paigutamisega standardolukordades.

Mängutaktika ja strateegia jääb treeneri ülesandeks.

MH: 14:46 Mitu sinu nimega särki on Derby müünud? Mart Poom: 14:49 Mul kahjuks ei ole teada täpne statistika, kuid kui vaadata fänne Derbys ja linna peal, siis usun, et see on üks suuremaid arve meeskonnas.

aarne: 14:43 sinu kärjäär Derbys pole olnud kõige parem. mõned spetsialistid on leidnud, et ilmselt pole Derbys kasutatavad treenigumeetodid sinu talendi väja toomiseks need kõige õigemad. Kahtlaselt palju vigastusi… Tavaliselt näitab see sportlase puhul kehva funktsionaalselt ettevalmistust… Äkki ikka otsustad klubi vahetada? Mart Poom: 14:52 Ma ei nõustu, et mu karjäär Derbys poleks edukas ja samuti on Derbys väga hea väravatreener, kelle käe all olen ma kindlasti arenenud.

Vigastused tekivad tavaliselt mängus ja treeningus mitte endast olenevatel põhjustel, mitte venituse või hooletuse tõttu.

Meelis3: 14:40 Kuidas suhtud pressikonverents idesse ja ajakirjandusse üldse…? Mart Poom: 14:53 Tänapäeval see kuulub tippjalgpalluri ameti juurde. Kuigi vahest tahaksid lihtsalt rahulikult tööd teha. Õnneks Derbys reguleerib pressiga suhtlemist pressišeff.

Liis: 14:29 kas Derby fannidel on Sinust ka moni ergutuslaul? Mart Poom: 14:55 Derby fännid tavaliselt hüüavad tervituseks ja õnnestumiste korral Puuuummm!!

Marko Rask: 14:31 Puhtalt Teie isikliku arvamuse põhjal, kumb poolkaitsja on hetkel paremate oskustega — Kas mitte-koondislane Olumets või koondislane Novikov. Mart Poom: 14:56 Indro mängu ma pole näinud juba mitu aastat, kuna Eesti meistrivõistluste mänge saan ma harva näha. Novikovi mängu ma nägin alles eile, seega on väga raske võrrelda.

Kooliõde: 14:01 Tahaks öelda lihtsalt tere ja seda et nii suurepärane tunne on öelda et Mart on minu klassivend!! Mart Poom: 14:57 Aitäh tervitamast, klassiõde! Ilusat suve sulle!

sassik: 14:03 Kui keegi tahaks, et sa kunagi enam jalgpalliga ei tegeleks, mida ta sulle selle eest andma peaks? Mart Poom: 14:58 Kõike ei saa rahas mõõta.

tarmno: 10:28 Mille üle sa oma elus kõige uhkem oled? Mart Poom: 15:02 Et mul on tore ja armas perekond, abikaasa ja väike poeg Markus. Ning ma loodan, et olen suutnud Eestit jalgpallimaailmale tutvustada.

NB! Klassiõde, Mart Poom valis autogrammiga palli omanikuks sinu!

Palun helista telefonil 6 404 922