Nüüd on Kruuda tegudeni jõudnud: väidetavalt on üks Pärnu Postimehe ajakirjanik pakkumise saanud. Kuupalgaks on Kruuda pakkunud 30 000 krooni. Ajakirjanik olevat keeldunud.

„Peavoolumeedia” ajakirjanikud on seni Kruuda tegemistesse suhtunud irooniliselt, samas aga kohati lausa ebaterve elevusega. Kas sina oled juba pakkumise saanud? Ei ole? Aga kas sa tead kedagi, kes on? — Delfi toimetuses ei tea mitte keegi mitte kedagi, kes oleks Kruuda pakkumise saanud. Kui teada saame, siis räägime teilegi.

Mõneti on ajakirjanike elevus aga mõttetult üle paisutatud, sest vaevalt on Kruudal nii palju aega ja nii palju mõistust, et ajakirjanike tööd otse ja omakäeliselt suunama hakata. Ja nagu Justi näide tõestada püüab — ei mingit omade eelistamist. Värske keskerakondlase Peeter Võsa mõõdutundetu kottimine peaks jätma mulje otse vastupidisest. Ent sellegipoolest on ajakirjanike enamik umbusklikud. Mine tea, mis skeem see on, mille kohaselt Keskerakonna suurrahastaja omanduses olevas väljaandes vastsele keskerakondlasele kusiku mainet kujundatakse.

Eks me mõne aasta pärast näe. Võimalusi on ju õigupoolest kaks. Esimene on see, et Kruudal jääb rahast ikkagi väheks, sest ajakirjandusväljaande sissetöötamine on pika vinnaga äri, mis igal juhul õnneks ei lähegi, ning Kruuda kõrbeb. Teine on see, et tal õnnestub ennast turul sisse süüa. Seda, et absoluutselt kõik ajakirjanikud ta pikalt saadavad ja asi selle pärast seisma jääb, küll karta ei ole.