Oliver Kruuda kinnitas Postimees Online’ile, et ajalehe võtmetegijad, kes annavad lehele näo, peaksid aga saama oluliselt kõrgemat palka kui 30 000 krooni.

“See, kes mõtleb ja analüüsib ning võtab ka julgelt seisukohti, võiks teenida ligi 50 000 krooni,” lisas Kruuda. Tema sõnul peaks aga inimene, kes paneb lugudele pealkirju ja vastutab lehe sisu eest ning vaatab ühiskonda kui tervikut, saama ligi 100 000 krooni kuupalka.

Pärnu Postimehe peatoimetaja Hannes Kuusma ütles, et nende ajakirjanik siiski keeldus pakkumisest. Kuusma sõnul pöörduti otse ajakirjaniku poole pakkumisega ja tegu oli silmast-silma kohtumisega.

Kuusma sõnul liigub Eestis ringi üks isik või ka rohkem inimesi, kes tegelevad ajakirjanike värbamisega.

“Kruuda tegevus on Tallinna sipelgapesana kihama ajanud. Paljud ajakirjanud ütlevad, et neid ajaks iiveldama selline pakkumine. Küsimus on selles, kui suur peab olema see summa, et iiveldus üle läheks,” märkis Kuusma, viidates sellele, et ajakirjanike värbamise puhul on põhirõhk pandud suurele palganumbrile.

Kuusmat paneb muretsema võimaliku ajakirjanike järelnoppimise mõjud: “Kui Tallinnast tõmmatakse ära 10-15 ajakirjanikku, siis praegused päevalehed võivad omakorda endale värvata ajakirjanikke kohalikest lehtedest.”