Tallinna linnakohtu esinaise sekretär Ülle Karna ütles ETAle, et kohtu esinaine Helve Särgava lükkas tööaja alguse tunni võrra varasemaks töötajate soovil. “Kõik ametnikud tööaja alguse varasemaks nihutamisega nõus ei olnud, nii kestab näiteks kriminaalhooldajate ja kinnistuametnike tööpäev endiselt poole üheksast viieni,” ütles Karna.

Tööpäeva alguse muutus ei tähenda kriminaalprotsesside varasemale ajale nihkumist. Konvoi, kes kinnipeetavaid kohtusse toimetab, alustab oma tööpäeva nagu varemgi kell 9.

Tööpäeva varasemaks muutumisest sõltumata töötab Tallinna linnakohus suvekuudel poole koormusega, kuna enamik kohtunikest puhkavad. Linnakohtu 15st kohtunikust on juunis, juulis ja augustis tööl vaid seitse-kaheksa. Kohtunike puhkuse pikkus on olenevalt staaz^ist 42 kuni 52 tööpäeva.

Suvisele töörezhiimile läks üle ka justiitsministeerium, kus hakati kasutama liuglevat graafikut. “Kui inimene tahab kell 7 tööle tulle, siis olgu lahke. Saab varem koju,” ütles ETAle justiitsministeeriumi pressiesindaja Kristiina Herodes. Tema sõnul on peamine, et ministeeriumi ametnikel töötunnid täis saaks.