Iisraeli õhujõud pommitasid teid, sildu ja Hezbollah tugipunkte, Liibanoni poole teatel on rünnakutes hukkunuid, teatab BBC.

Iisraeli peaminister Ehud Olmert ütles, et igaüks, kes tahab proovile panna riigi meelekindluse “maksab kõrget hinda.”

Iisrael teatas, et peab vahejuhtumis süüdlaseks Liibanoni valitsust, ka kahe röövitud sõduri käekäigu eest vastutab eelkõige Beirut.

Lahingute laienemine Iisraeli põhjapiiril olevasse Liibanoni tuleb ajal, mil Iisraeli lõunapiiril olevas Gazas algas Iisraeli vägede suurem pealetung, Gaza on täielikult sisse piiratud ning juudi vägede poolt pooleks lõigatud.

Ööl vastu kolmapäev ründas Iisrael Gazas olevat hoonet, milles viibis Hamasi sõjalise tiiva juht. Rünnakus hukkus kuus inimest ja viga sai 15. Ei ole teada, kas sihtmärk õnnestus tappa.

Kolmapäeva hommikul tulistas Hezbollah üle piiri Iisraeli Shlomi linna pihta kümneid Katjuuša rakette ja kahurimürske, rünnati ka Iisraeli tugipunkti Shebaa farmide piirkonnas.

Iisraeli sõjaväe esindaja sõnul oli rünnakutes mitmeid hukkunuid, vasturünnakutes hukkus mitmeid liibanonlasi.

Peaminister Olmert on kolmapäevaks kokku kutsunud kabineti eriistungi. Hezbollah terroriorganisatsioon on varemgi Iisraeli sõdureid röövinud ning muid rünnakuid korraldanud, grupeering tegutseb Süüria ja Iraani valitsuse toel.