“Nädalavahetusel toimus meil seal koerakutsikate näitus ja platsile viiv asfalttee kubises rästikutest. Neid on pidevalt näha ka platsil,” kirjeldas Eesti koeraspordiliidu (EKL) presidendi Piret Laanetu Eesti Päevalehele. “Vahepeal juba otsustasime, et me ei tee seal enam treeninguid, kuid tuli välja, et koertega pole siiski kuhugi mujale võimalik minna.”

Koeraomanikud on ebameeldivate loomadega leppinud. Nad on sunnitud platsil käima vaid kummikutega ning üritavad uimaseid siugusid puuokstega teise kohta viia. Korra on üks siksakilise mustriga roomaja ka koera rünnanud, kuid siis suutis omanik lemmiklooma enne salvamist tagasi tõmmata.

Nikolai Laanetu Eesti metsakaitse- ja metsauuenduskeskusest ütles, et rästikute rohkuse EKL-i treeningväljakul on tinginud lähedal paiknev paemurd, mille lõhedes saavad kõigusoojased loomad talve edukalt mööda saata.

“Praegu on nad uimased, sest on maha jahtunud. Nad ootavad lagedal päikese käes peesitades ülessoojenemist. Pärast seda aktiivseks muutunud suguküpsed isendid paarituvad ning lähevad ilmade soojenedes ja püsivate öökülmade lõppedes laiali,” selgitas Laanetu. Tavaliselt juhtub see enne maipühi.