Salapolitsei tulevane reorganiseerimine on juba kirjutatud julgeolekunõukogu lähima poole aasta tööplaani kui “eriteenistuste tegevuse koordineerimine nende efektiivsuse suurendamiseks”, märgib Sevodnja.

Ajalehe sõnul kinnitab see väljend kuuldusi, et pärast Aleksandrovi kirjutatud nõukogude hümni valmistatakse taaselustamiseks ette veel üht nõukogude ajastu atribuuti — KGB-d.

Sevodnja tuletab meelde, et juba novembris rääkis Julgeolekunõukogu esimees Sergei Ivanov mingi ekspertkomisjoni moodustamisest. See peaks vähendama eriteenistuste arvu ning liitma need üheks superstruktuuriks.

Riigiduuma on juba tõstatanud küsimuse KGB täieliku või osalise taastamise kohta. Möödunud aasta novembris arutas parlament juba vastavat seaduseelnõu, kuid see kukkus läbi.

Sevodnja arvates pingutasid selle autorid üle, üritades taastada KGB-d selle kõige kulukamal kujul, liites sinna ka luurajad ja piirivalvurid.

Venemaa julgeolekuorganite praegune struktuur kujunes 1991. aastal. Siis eraldati KGB-st Föderaalne Valitsusside- ja Informatsiooni Agentuur (FAPSI), föderaalne valveteenistus ning hiljem välisluure (SVR) ja piirivalve. Seda, mis järele jäi, hakati pärast mitmeid ümberkujundusi nimetama Föderaalseks Julgeolekuteenistuseks (FSB).