Partsi sõnul teevad teda murelikuks mitmed Ansipi uue koalitsiooni sündi kuulutavad sõnumid. “Tänaseks tundub, et Reformierakond on palju muutunud ja oma selgroogu kaotamas. Tõsist muret teevad Sinu sõnumid sellest, et kavatsete asuda kulutama stabilisatsioonireservi rahasid, võtta laene, väljastama võlakirju, müüma jooksvate kulutuste katteks riigi osalused kasvava väärtusega ettevõtetes,” pöördub Parts Ansipi poole.

“Andrus, kutsun Sind üles mitte avama Pandora laegast, milles täna on peidus sotsialistlikud ideed võlgu elamisest, võrdsustamisest, edasipürgimise karistamisest ja säästude kulutamisest. Selle laeka avamine viib meid oluliselt lähemale ka astmelise tulumaksu kehtestamisele, mis on ju punaseks rätikuks ka Sinu erakonnale.”

Res Publica avaldab nördimust, et Ansip loobus võimalusest luua Eestis esimene tõeliselt paremtsentristlik valitsus. “Kahju, et sisuliste läbirääkimisteni me isegi ei jõudnud, kuna kiirustasid paremjõudude esimeselt kohtumiselt tõustes kohe Rahvaliidu ja Keskerakonna manu. Rääkisite küll oma kuldmunadest, aga Andrus, mulle tundub, see uus kana ei mune. Ma olen pidanud põhimõtteid ülemaks võimukohtadest, kuid Sinu lähenemine tundub olevat teine.”

Partsi sõnul ei ole siiski veel hilja. “Eesti nimel ei saa kunagi olla hilja,” kirjutab Parts. “Kutsun Sind üles loobuma mõttest minna juhtima vasakpoolset valitsust, ja tulla laua taha teiste paremtsentristlike poliitikutega ning jätkata nende põhimõtete elluviimist, mis on meid siiani liitnud ja taganud Eesti edu.”