„EV kodanikke hämmastas vabariigi aastapäeva eel Norra kirjastusfirma Schibsted hinnang Eesti tänasele olukorrale,“ öeldakse kettkaebekirjas. (Vabariigi aastapäeva eelses Kuku raadio saates „vahetund Postimehega“ teatas Mart Kadastik nimelt: “Schibstedi esimene reaktsioon viie erakonna pöördumisele Postimehe parteilise kallutatuse asjus oli, et Eesti ei erine siiski Valgevenest väga palju!”)

Tegelikkuse KesKus´i arvates erineb erineb Eesti Valgevenest väga palju, olles demokraatlik riik, EL ja NATO liige, laialdast sõnavabadust viljelev. Napakad kirja autorid kutsuvad üles lähetama kettkaebekiri viiele oma sõbrale viiest erakonnast, koopiat saatma aga aadressil schibsted@schibsted.no. Samas ütlevad kirja autorid, et Valgevene saatkonnale nad Kadastiku sõnumi rõõmustava võrdlusega juba saatsid!

Kirjale on alla kirjutanud Norra Kuningriigi-Eesti Vabariigi arupärimistoimkond. Kettkaebekiri on Postimehe peatoimetaja Mart Kadastiku õrritamine, kes väga valusalt reageeris viie erakonna kirjale tema leivaisale Norras. Erakonnad tahtsid teada, kas Schibsted on teadlik tema omanduses oleva Postimehe ühe erakonna — Reformierakonna — varjamatus soosimises. Kadastik ja ka Kalle Muuli läksid nii närvi, et sõimasid erakondi terve nädala. Sõimamisega läks eriti hoogu Muuli.

Mart Ummelas tegi aga hoopis kiiruurimuse. „Sain aasta esimeste kuude jooksul tulemuseks, et Postimees mainib Reformierakonda kaks korda sagedamini kui Eesti Päevaleht (vastavalt 97 ja 51 korda) ja neli korda sagedamini kui SLÕhtuleht (vastavalt 97 ja 27). See võimaldab küsida, kas erakondade peasekretäride kiri oli täiesti alusetu,“ ütles Ummelas Vikerraadio kommentaaris.

Üldiselt aga: nii Kadastik kui ka kettkirjutajad — kerige kuradile oma kettkirjade, valgevenede ja teab millega veel. Ei maksa ligimeste ajusid solkida. Või olen ma sattunud lasteaeda?