Lisaks sellele tembutab Facebook, mis muudab katse kustutada mõni “sõber” hoopis viimasele sõbrakutse saamiseks. Nagu sellest veel vähe oleks, nuhivad briti luurajad jälestusväärsel kombel sõbralike Euroopa riikide juhtide järel. Masendavad on ka NSA saladused ja see, et PRISMi globaalse jälgimissüsteemi paljastajal Ed Snowdenil ei ole planeedil Maa kohta, kus olla, rääkimata Tšehhi Vabariigi peaministri häbistavast langemisest…

Ja kõigele lisaks veel Riigikogu ööistung. Ma ei räägi põhikooli- ja gümnaasiumiseaduses sisust, mis ehtparlamentliku, bürokraatliku akronüümi PGSi nime all on tunginud ka all-linna ja meediasse, vaid selle menetlemisest.

Vaevalt sai istung alata, kui juba alustasid mitmed parlamendiliikmed Facebookis ärevate rindeteadete edastamist “Ööistungilt”. Ööst oli muide asi veel kaugel, õues oli suur valge, aga teisalt… kui südames on pimedus, siis pole ka päikesel mingit tähtsust.

Ühesõnaga – kirjutasin Facebooki järgmise postituse: “Kuulge riigikogulased, palun lõpetage oma öistest kangelastegudest raporteerimine ja poliitiliste vastaste üle irvitamine. Hale on seda lugeda. Tuhanded inimesed on töö pärast öösel üleval ja keegi ei pea seda kangelasteoks või erakordselt märkimisväärseks sündmuseks, välja arvatud riigikogulased. Teie aeg on rikkalikult maksumaksja poolt kinni makstud, istuge seal ja tehke tööd, ärge edvistage ega haletsege ennast. Käituge ometi nagu täiskasvanud inimesed.”

Kust tuleb üldse see mõte, et parlamendi öötöö või erakorraline istung on kuidagi ülekohtune? Et “pahad” takistavad tublidel ja headel varakult tudule minna, mille tulemusel viimased ei saa järgmisel hommikul kohe ennastsalgavalt rahvast teenima tõtata?

Igaühele peaks ju ammu selge olema, et ei ole enam puhtakesi ja musti, et kõik erakonnad on ennast mingi vastiku räpaga määrinud, et parlamendiliikmed hoolivad eelkõige iseenda heast elust Toompeal (mõned harvad erandid välja arvatud). Istuge seal ja tehke endi loodud reeglite järgi tööd ja kuigi see ei tule eriti hästi välja, pole paremat praegu kusagilt võtta. Loodetavasti olukord paraneb järgmiste valmimistega.

Muide, paljud inimesed ei raatsigi nende valgete öödega magada, nad hoopis naudivad loodust - jalutavad väljas, istuvad lõkke ääres, peavad ehk plaani öösel ujuma minna. Mõned teised peavad öösiti ärikõnelusi, arstid on valves, taksod sõidavad ja mida iganes veel. Keegi neist ei röögi nagu põlenu: appi, appi, ma pean täna öösel üleval olema või töötama!!!

Aga parem on ennast Toompealt kostvast kisast mitte häirida lasta ja tegeleda oma eluga. Siis pole suvel viga midagi. Häid jaane!