"Nõu ja ideid interneti abil igapäevaelu lihtsustamiseks on pakkuda nii looma- ja põllupidajatele, kaluritele kui ka kontoritöölistele. Õpetame alates internetist info leidmisest kuni e-toetustaotluste, põldude digitaalse ülesjoonistamise, digiallkirja ning FIE äriregistrisse kandmiseni," sõnas nõustamispunktide IT Koolituskeskuse poolne projektijuht Tiia Vok.

"Lähtume kõigi konkreetsest vajadusest ja huvist, mistõttu lisaks PRIA e-lahendustele anname juhtnööre ka näiteks internetist oma terviseandmete vaatamise, vanemahüvitise taotlemise ning märtsi lõpuni toimuvatele Ole Kaasas! klassikoolitustele registreerumise kohta," lisab Vok. 

Kuni 12. märtsini asuvad Ole Kaasas! nõustamispunktid PRIA teenindusbüroos Saaremaal, Läänemaal, Raplamaal ja Põlvamaal. Kuni 26. märtsini Järvamaal, Harjumaal, Pärnumaal, Ida-Virumaal, Tartumaal ning Valgamaal. 8.-19. märts Jõgevamaal, 15.-26. märts Viljandimaal, Võrumaal ning 15.-18. ja 22.-26. märts Lääne-Virumaa teenindusbüroos. E-teenuste nõustamispunktid on kõikides PRIA teenindusbüroodes avatud tööpäevadel kell 10.00 - 14.00.

Nõustamine on nii eesti kui ka vene keeles ning kestab orienteeruvalt 15 minutit. Lisainfo kõikide koolituste ning registreerumise kohta telefonil 6 180 180 või projekti kodulehel http://www.olekaasas.ee/ 

Koolitusele tulles võtta kaasas ID-kaart ja selle PIN-koodid (PIN1 ja PIN2-kood). Kui PIN-koodid on ununenud või kadunud, saab uued koodid kodakondsus- ja migratsioonibüroost (tasuta), Swedbanki ja SEB pangakontorist (teenustasu kuni 30 krooni).

Ole Kaasas! on Vaata Maailma Sihtasutuse, EMT, Elioni ja Microlinki poolt algatatud inimeste internetti kaasamise projekt. Koolituse läbinutele pakuvad EMT ja Elion soodushinnaga arvutit ja internetti. Koolitusprojekte kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond infoühiskonna edendamise meetme raames ligi 15,5 miljoni krooniga.