Surve pani ka Ilvese pikemalt ja põhjalikumalt arutlema, mis toimub väljapeetult, vaid kohati ehk kerget irooniat tarvitades (näiteks vastates Reikopi kätekõverduste küsimusele või selgitades enda ja eelmiste presidentide rahvaga kohtumiste statistikat).

Senini on Tarand saanud debatis rohkem sõna, õigemini seda ise endale seda Aivar Riisalu nahaalsusega kahmanud.

Rahva toetuse teemal lükkas Ilves Tarandi populistliku etteheite, et presidendil olla hetkel madal toetus, selgelt ümber.

Tarand on kõvasti vaeva näinud oma n-ö riigimehelike žestide lihvimisega ja kasutab neid debatis ohtralt. Suhteliselt staatiline Ilves aga mõjub paradoksaalselt oma kehakeeles ikkagi riigimehelikumana.

Kuigi Ilves tunneb end televäitluses mõnevõrra ebakindlamana kui Tarand, on hetkel debatt sisuliselt patiseisus. Kumbki kandidaat pole millegi väga uue ja üllatavaga välja tulnud. Ning ilmselt ei hoolimata saate alguses antud Tarandi lubadusest oma teesid saate lõpuks välja tuua, mingeid uusi põhimõttelisi seisukohti ei ilmne.

Stuudiopubliku roll on senini jäänud täiesti passiivseks, peale paari lühikese aplausi pole mingeid reaktsioone (isegi mitte taustanoogutamist!) olnud.