Ülevenemaalise avaliku arvamuse uurimise keskuse (ВЦИОМ) küsitluse järgi arvab 54 protsenti Venemaa elanikest, et Lõuna-Osseetias aset leidnud sündmustes on süüdi Gruusia. 22 protsenti peavad süüdlaseks Ameerika Ühendriike. Vaid üks protsent Venemaa elanikest peab sõja süüdlaseks Venemaad ja Lõuna-Osseetiat.

12 protsendi vastanute arvates on konfliktis süüdi kõik kolm – nii Venemaa, Gruusia kui ka Lõuna-Osseetia võimud.

Teisest sel nädalal uurimiskeskuse poolt läbi viidud uuringust selgub, et 80 protsenti Venemaa elanikest ei taha Lõuna-Osseetiat näha Gruusia osana. 41 protsenti küsitluses osalenutest on Lõuna-Osseetiale iseseisvuse võimaldamise poolt – nii arvab enamik 25-44-aastastest respondentidest ja Kirde-Föderaalringkonna elanikest.

39 protsenti vastanutest tahaksid tunnustamata vabariiki näha Venemaa osana – nii vastas enamik 18-24-aastaseid venemaalasi.

Selle poolt, et Lõuna-Osseetiast saaks autonoomne piirkond Gruusia koosseisus oli vaid 4 protsenti Vene elanikest. Ülejäänud 16 protsenti küsitluses osalenutest pakkus muid lahendusi Osseetia probleemile või jäi vastuse võlgu.

Mis puudutab meetmeid, mida peaks pärast sõjategevuse lõppu ja rahu saavutamist konfliktipiirkonnas kasutama, siis 33 protsenti vastanutest pooldab diplomaatilisi vahendeid Lõuna-Osseetia toetamiseks. 27 protsenti sooviks aktiivset relvajõudude kasutamist Gruusia vastu.

Veel 30 protsenti arvavad, et Venemaa peaks separatiste aitama läbirääkimistega, kuid seal juures ei tohiks teha takistusi vabatahtlikele, kes soovivad osaleda Gruusia „agressiooni” tõrjumisel.

Uurimiskeskuse 10.-13. augustini läbiviidud küsitluses osales 1594 inimest 140 asulast Vene Föderatsiooni 42 oblastist, kraist ja vabariigist.