Esmaspäeva hommikul kontrollis politsei sõidukijuhtide kainust Põlva, Laheda ja Kanepi vallas. Alkoholijoove tuvastati kahel autojuhil ning raskema joobeastmega 22-aastane sõidukijuht peeti kinni ja toimetati järgmisel päeval kohtusse, kus talle määrati karistuseks 10 päeva aresti.

"Karistuse taotlemisel sai otsustavaks asjaolu, et meest on varem samalaadse teo eest juba kriminaalkorras karistatud," ütles Põlva politseijaoskonna vanemliikluspolitseinik Toomas Lintmaa. "Lisakaristusena võeti mehelt kolmeks kuuks ära ka juhtimisõigus."

Esmaspäeva õhtul pidas Põlva politsei tavapärase liiklusjärelevalve käigus Põlva vallas kinni mopeedi, mida juhtinud 57-aastasel mehel tuvastati alkoholijoove. Temale määras kohus karistuseks neli päeva aresti. Möödunud reedel tabas politsei aga Räpina vallas Ruusa külas sõiduauto roolist 42-aastase juhtimisõiguseta mehe, kes on sama rikkumisega ka varasemast politseile tuttav. Temale määras kohus karistuseks kümme päeva aresti.

Toomas Lihtmaa sõnul on politsei jätkuvalt karm ja resoluutne nende sõidukijuhtide suhtes, kes alkoholi tarvitanuna liiklema kipuvad. Ühtlasi paneb politsei inimestele südamele, et nad teataksid joobekahtlusega sõidukijuhti silmates sellest kindlasti politsei lühinumbrile 110. Märganud rikkumist, mis ei nõuab kohest politseilist sekkumist, saab Lõuna-Eestis sellest teada anda ka Lõuna prefektuuri liiklusliinile numbril 14 900.