Arvude keeles kõneldes registreeriti möödunud ööpäeval üks kuritegu - tegemist oli vargusjuhtumiga. Väärtegusid registreeriti kokku 22, neist 21 olid erinevad liiklusseaduse rikkumised. Ühestki liiklusõnnetusest politseile teada ei antud. Politsei tegeles muuhulgas peretüli juhtumiga, kus üks osapool toimetati politseijaoskonda. Teenindasime kokku 16 väljakutset ning kolm inimest tuli paigutada kainenema. Tõenäoliselt ei ütle need arvud meie tööga igapäevaselt mitte kursis olevale inimesele suurt mitte midagi, sest ei oska millegagi võrrelda. Kinnitan, et see on meie pilgu läbi vaadatuna näide rahulikust ööpäevast.

Pika nädalavahetuse ja kalendrisuve alguse juhatab sisse veefestival 20.- 21. juunil. Suuremaid ja väiksemaid üritusi jagub erinevatesse paikadesse ning politseinikud on sel ajal aktiivses tegevuses, et kurvastavaid vahejuhtumeid juhtuks võimalikult vähe.

Politsei on suveks valmistunud ent loodame, et pidutsejad oskavad piiri pidada ja meie sekkumist vaja ei lähegi. See eeldab, et kogunenud seltskond on üksteise suhtes hooliv ja tähelepanelik ning ka ürituste korraldajad on turvalisuse teemad läbi mõelnud.