Start maratonile antakse laupäeval kell 13.30 Torist, Eesti Sõjameeste Mälestuskiriku juurest. Lisaks maratonile on spordipäeva programmis poolmaraton stardiga kell 15.15 Paikuselt, Reiu Puhkekeskuse juurest. Lisaks veel lastejooksud ning käimisretk. Kõik distantsid kulmineeruvad finišiga Pärnus Rüütli platsil.

Maraton hõlmab ka endas mälestustule süütamist – kell 12 süüdatakse Eesti Sõjameeste Mälestuskirikus mälestustuli, mille Pärnumaa noored teatejooksjad läbi kaheksa etapi Pärnusse kannavad. Tuli jõuab Pärnusse orienteeruvalt kell 17.30 ning saadetakse seejärel tänavusse võidupüha paraadi linna – Haapsalusse.

Politsei tuletab kõigile liiklejatele meelde, et tagamaks võidupüha maratoni ning tulesüütamise ohutut kulgemist, tuleb maratoni trassil kinni pidada liikluspiirangutest ning jälgida hoolega liikluskorraldusvahendeid.

Soovitame sel ajal liiklemiseks kasutada Liivi tee asemel Riia maantee ja Papiniidu suunda, kuna Liivi teel võib aega kuluda jooksjate läbilaskmise ootamiseks.

Palume ka omalt poolt arvestada jooksjatega, kes ületavad erinevates kohtades teed, ja jälgige korraldustoimkonna juhiseid.

Täpse rajatrassi leiab iga huviline: http://www.2silda.ee/maratoni_juhend/raja_kaart