Nüüdseks enam mitte nii uus liiklusseadus sätestab üldise nõude, et juht peab enne sõidu alustamist veenduma sõiduki juhtimiseks nõutavate dokumentide olemasolus ja mõistagi nende kehtivuses. Tavaolukorras on sellisteks dokumentideks juhiluba ja sõiduki registreerimistunnistus. Kui sõiduki suhtes on kohustuslik sõlmida liikluskindlustuse leping, siis tuleks täiendavalt veenduda ka selle kehtivuses ning lepingu alusel väljastatud poliisi olemasolus. Kutseliste juhtide puhul näeb seadus ette veel hulga teisi dokumente.

Kui juhil on kaasas isikut tõendav dokument, näiteks ID-kaart, ei ole Eesti piires siin väljastatud juhiloa kaasaskandmine kohustuslik. Oluline märksõna on siin „Eesti“. Oma juhiloa võib koju öökapile jätta ainult siis, kui selle on väljastanud Maanteeamet ja sõidetakse vaid maarjamaa pinnal. Põigates kasvõi viivuks mõnda teise riiki, näiteks Lätti, peab juhiluba siiski kohe käepärast olema. Lisaks tasub meelde jätta, et kui Eesti kodanikule on väljastatud mõne teise Euroopa Liidu liikmesriigi juhiluba, siis peab ta seda kaasas kandma nii Eestis kui ka välismaa teedel sõites.

Selle põhjus on, et Eesti politseinik saab kontrollida ainult siinse Maanteeameti liiklusregistris olevaid andmeid. Mõne teise riigi andmebaasidest andmete saamine on aeganõudvam ja põhjalikum protsess ja sellest ka vastav nõue.

Juhiloaga sarnane on olukord ka registreerimistunnistuse ja kindlustuse poliisiga. Seadus ütleb selgesõnaliselt, et kui juhil on kaasas isikut tõendav dokument, ei ole Eestis registreeritud mootorsõiduki või selle haagise registreerimistunnistuse kaasaskandmine kohustuslik. Seda juhul, kui juht on kantud liiklusregistrisse omaniku või kasutajana või kui omanik või kasutaja viibib sõidukis. Siinkohal on mõeldud jällegi sõiduki kasutamist Eestis. Piiri taga sõitmisel peab kindlasti sekelduste vältimiseks kaasas olema registreerimistunnistus.

Registreerimistunnistus peab Eestis sõites kaasas olema juhul, kui auto omanik või kasutaja ei viibi sõidukis. Kuna volitust enam ei ole, siis registreerimistunnistus tõendabki, et te omate õigust seda autot kasutada. Kindlustuse puhul ei ole vaja paberil poliisi kaasa võtta, kuid julgen seda siiski soovitada. Piiri taga sõites on kindlasti mõttekas kaasa võtta ka roheline kaart, sest liiklusõnnetusse sattudes on teil asjaajamine kordi lihtsam.

Mainimata ei saa jätta, et eeltoodu sisaldas üldistatud ülevaadet ning detailsemalt saab huvi korral sellest kõigest lugeda liiklusseadusest.