Võib öelda, et seekord saadi heinad üsna kuivalt kokku. Ränkade tagajärgedega peksmisi ega liiklusõnnetusi ei olnud. Tooni andsid kaklejad ning roolijoodikud. Vägivallaga seotud väljakutseid oli ööpäevas suisa 26 ja siin oli absoluutselt kõike vanade peretülide lõkkelelöömisest kuni politseinikele vastuhakkudeni. Jõgevamaal Raja külas ründas 19-aastane ja juba arvestatava politseiregistriga Ilja ja Valgamaal Puka vallas 27-aastane Madis sõiduki peatanud politseinikke.

Mõlemad noored kuked olid oma sõidukites reisijad ning kuuma ilma ja joomase pea kombinatsioonis asusid politseinike korralduste täitmise asemel agressiivsust üles näitama. Madise ema oli roolis joobnuna ja poeg otsustas emmet häirinud politseinikega pusklema hakata.

Politseinikud said kergeid traumasid, kuid jätkasid teenistust vahetuse lõpuni. Politseinikega keelatud kontakti üritajate suhtes kasutati ettenähtud määral füüsilist jõudu ning nad õnnestus kinni pidada samuti neile olulisi vigastusi tekitamata. Kahe noore kurjategija uueks elupaigaks sel suvel saab ilmselt tagasihoidlik, kuid turvaline kambrike.

Oli ka jaaniromantika üledoose, mis ühtepidi andsid tarbetut töökoormust, kuid ka tasuta huumorietenduse juhtumeid lahendanud politseinikele. Põlvamaalt Leevakult tuli ärev kõne, et tüdrukult võeti vabadus ja röövijad viisid alaealise neiu kaasa. Asja kontrollimisel leidsid politseinikud, et 1996. aastal sündinud neiu vahetas lihtsalt seltskonda ja kuna ta oli alkoholi pruukinud, siis tõi oma tüdruku tagasisaamiseks võimude kasutamise idee kaasa hoopis väärteokaristuse ning alaealiste üleandmise vanematele.

Tükk tegemist oli ka murekõnega, kus elukaaslasest kaks kuud tagasi lahku läinud mees oli lähedastele helistades teatanud enesetapuplaanidest. Mitmete telefonikõnede ning telefoni positsioneerimise abil leiti purjus mees magamas Tartus Sõpruse silla all. Mees oli lootnud oma kaotatud armsamat hirmutamisega enda juurde tagasi saada. Kahetsusväärne, et taolise rumaluse tõttu pidid teised tegelikult politsei abi vajavad inimesed kauem ootama.

Roolijoodikute tõhusale tabamisele aitasid seekord väga tõhusalt kaasa tublid julged liiklejad, kes ei tahtnud lubada järjekordseid surmasid ning andsid teedel vänderdajatest politseile teada.

Ööpäevas oli lausa 12 sellist kõnet, mille abil õnnestus politsei peatada purjus juhid - 8 Tartumaal, 2 Valgamaal, 1 Võrumaal ja 1 Viljandimaal. Politseinike sõnul oli täitsa tunda paljude helistajate hääles muret ja suurt tahtmist midagi ära teha, et liiklusolukord turvalisem saaks. Sellist meietunnet tahab kogeda iga oma tööd innuga tegev inimene, suur aitäh selle eest!

Kuna Lõuna prefektuuris tegutseb aktiivselt väike luuleklubi, siis lisan siia lõppu ka anonüümseks jääda soovinud kolleegi luuleread liiklusliinist:

Jaaniaeg on täitsa chill,
mõni õlle, väike grill,
tšikid napis rõivais käivad,
aina ilusamad näivad.

Nende ees kui puhvis kukk,
kehkvel naga rullis nokk,
elumehena soov näida,
selleks bemmi välja tõi ta.

Vöö on lahti, tümpsub tümm,
kerget vilet laseb kumm,
kutsub tšikke - teeme sõidu,
kasvõi lennukiga võidu.

Näeb üks tšikk - kurv läeb pikaks,
asi kiskuda võib sitaks,
võtab taskust Nokia klotsi,
numbrit teab, ei pikalt otsi.

Üks-neli-üheksa-null-null,
see joobes juht siin justkui hull,
ta liikleb üldse mõtlemata,
kõik lõppes õnneks hullemata.

Skoor tegemata jäi sel matsil,
nii tšikkides kui hauaplatsil,
ta mõtleb - oh olen alles oss,
arestikamber nüüd mu loss.