Kuigi möödunud ööpäeva kohta sai öeldud, et see möödus liikluses rahulikult, siis täielikult rahul olla ei saa - ikka leidus neid, kes olid pärast alkoholi tarvitamist otsustanud rooli istuda. Oma seisundit tuleb adekvaatselt hinnata ja juhtimise mõtetest loobuda nii võimaliku joobe korral kui ka lihtsalt halva enesetunde puhul.

Sünoptikud lubavad lähipäeviks tõelist suveilma - päikest, äikest, hoovihma ja soojakraade. Sooja lubatakse isegi kuni 30°C. See ei ole meie kliimas päris tavapärane. Suvesoe on küll mõnus, kuid väga suure palavusega ei tunne inimene ennast tihtipeale hästi, sest soe lihtsalt „küpsetab läbi“. See tähendab, et langeb ka meie võimekus osaleda liikluses. Kui tunned ennast halvasti, siis parem ära juhi ühtegi sõidukit.

Palavatel suvepäevadel tabab politsei tihti õllevines auto või mõne muu sõiduki juhte. Kui oled juht, siis tuleb kuuma peletamiseks ja janu kustutamiseks juua õlle ja muu kangema alkoholi asemel teisi jooke, neid mis ei sisalda alkoholi. Meeles tuleb pidada, et ka jalgrattaga ei tohi sõita purjus peaga.