Alkoholi tarvitanud autojuhte on esimesel pika nädalavahetuse päeval arestimajas mõni üksik, kuid elu on näidanud, et mida päev edasi, seda rohkem neid arestimaja uksest sisse astub. „Tavaliselt on jaanipäeval Rahumäe arestimajas 10-12 roolijoodikut,“ ütleb Ehiloo.

Arestimaja päevagraafik on spartalik. Arestialused saavad päevas kolm korda süüa, korra päevas külastada üheks tunniks jalutushoovi ja lugeda raamatuid. Ülejäänud aja veedavad nad 2- või 4-kohalistes kambrites. Kui lähedased on toonud arestialusele telefonikaardi, saavad nad seda korra nädalas kasutada.
Muul ajal tuleb läbi ajada traditsioonilise tigupostiga. Külalistega tohib arestialune kohtuda vaid korra nädalas, vahialusel on selleks aga õigus vaid kord kuus, kui ei ole kehtestatud piiranguid. Päevasel ajal on arestimajas tööl vahetusega viis inimest ning öisel ajal neli inimest. Lisaks on ööpäevaringselt kohal meditsiinitöötaja.

Arestimaja juhi sõnul on viimaste aastate jaanipäevad möödunud arestimaja „külalistele“ ja töötajatele üsna rahulikult ilma tõsiste vahejuhtumiteta. Jaaniajal tehakse arestimajas tavapärast tööd, kuid mõnevõrra siiski tugevdatakse järelevalvet. Selleks on 23. juunil abiks üks lisatöötaja.