Esialgsetel andmetel sai vahejuhtum alguse siis, kui Läti numbriga veoki juht enne viaduktile keeramist ootamatult pidurdas. Veoauto taga sõitis kohalike sohvrite esindaja, 55-aastane Gennadi, kes jõudis õigeaegselt reageerida. Paraku oli tema veoki taga liikumas Peterburg-Tallinna liinil sõitev reisibuss, mille roolis olnud 51-aastasel Gennadil jäi pidurdusmaad väheseks ning buss põrkas veokiga kokku.

Õnneks keegi juhtunu käigus vigastada ei saanud. Reisibussis oli aga 23 inimest, kes tahtsid endiselt Tallinnasse jõuda. Nii peatas avariipolitseinik möödasõitva Narva-Tallinna bussi ja kuna selles oli piisavalt vabu kohti, siis said kõik reisijad teed jätkata.

Jõhvi politseijaoskonna avariipolitseinik Endel Savolaineni esmahinnangu kohaselt olid õnnetuse asjaolud suhteliselt tavapärased – eesliikuja ootamatu pidurdus ja liiga lühike pikivahe. „Pikivahe peab asulavälisel teel olema vähemalt kolm sekundit ja seda on päris lihtne jälgida. Kui eesliikuja möödub nt teeäärsest postist, majast või kiiruskaamerast, peaks talle järgnev juht jõudma enne samasse punkti jõudmist rahulikult vähemalt kolmeni lugeda. Kui eesliikujaga sellist ohutut vahet pidada, siis on lootust, et ootamatu pidurduse või manöövri korral laheneb olukord kokkupõrketa,“ lisas Savolainen.

Avariipolitseinik ütles, et tegemist oli õnneliku õnnetusega. „Suurte sõidukite puhul on maanteeõnnetused enamasti väga traagiliste eriti kui mängus on kümnete reisijatega buss. Õnneks täna nii ei läinud ja osalejad pääsesid vaid ehmatusega,“ ütles Savolainen.