Kuigi korduvalt on räägitud alaealiste alkoholi tarbimise keelust, siis leidus siiski jätkuvalt neid, kes keelust üle astusid. Kokku tabati möödunud ööpäeva jooksul Virumaal 13 alkoholi tarbinud alaealist, neist kuus Narvas, viis Rakveres ja kaks Jõhvi politseijaoskonna teenindataval territooriumil. Alaealistele vormistati väärteoprotokoll.

Arestikambrisse toimetati viis alkoholijoobes autojuhti – kolm Narvast ja kaks Jõhvist, kes jäävad ootama kohtu otsust aresti määramisel. Üks alkoholijoobes ja juhtimisõiguseta juht, kes peeti kinni Kiviõlis, sõitis sõidukiga Iveco, mis oli eelnevalt ärandatud. Täpsemad asjaolud selgitatakse välja kriminaalmenetluse käigus.

Piirkiiruse ületajaid oli kokku 29 – Jõhvis 12, Rakveres 10 ja Narvas 7. Kõige rängemalt rikkus liiklusseadust 26-aastane Artjom, kes kihutas mootorrattaga Tallinna-Narva maantee 190. kilomeetril ja ületas kiirust lubatust enam kui kaks korda. Mootorratta kiiruseks mõõdeti 209 kilomeetrit tunnis. Juht viidi arestimajja ja ta peetakse kuni kohtuistungini kinni.

Täna on jaanilaupäev, kus enamasti tähistatakse eelolevat jaanipüha ja tehakse jaanituld. Kutsun siinkohal kõiki üles olema tähelepanelikud ja säilitama kaine meel. Vältimaks probleeme, jälgige oma peokaaslasi, et nad mitte mingil juhul joobunult autoga sõitma ei läheks. Alaealistel tuleks hoiduda alkoholist ja tubakatoodetest.

Häid pühi!

Ain Kruuse
Ida prefektuuri korrakaitsebüroo juhi ülesannetes