Eile õhtul kella kümnest kuni pea poole kolmeni ringteel töötanud liikluspolitseinikud avastasid kokku 21 rikkumist. Ühel juhil oli enam kui 1.5 promilline joove ning tema suhtes alustati kriminaalmenetlust. Lisaks tabati kolm ilma juhtimisõiguseta juhti ning üks alkoholi mõju all juht. Avastati ka 16 kiiruseületajat.

Jaoskonda viis politsei autoroolist kolm juhti ning sealt edasi lähevad nad kohtuniku ette.

Liikluspolitseinike vahetuse pealik välijuht Marek Vähi sõnul ei ole tulemus üllatuseks ning pikka pühadeaega arvestades, pigem isegi positiivne. "Teades, kui raskeid liiklusõnnetusi joobes juhtidega ette tuleb, hämmastab mind aga endiselt see, et inimesed napsitanuna siiski rooli lähevad," imestab Vähi.

"Ise surma saamist kardetakse justkui vähem kui karistust," ütleb ta ja meenutab juhtumeid, kus napsine autojuht on pärast vahele jäämist ja arestimajja sattumist lausa nutma hakkab. "Isegi karmi moega meestel on pisarad silmas, kui politsei alkomeeter lubamatuid numbreid näitab ja neid arest ootab. Justkui alles siis saab selgeks, et tegudel on tagajärjed," arutleb välijuht. "Tegelikult on käitumisreegel väga lihtne - kui tarbid alkoholi, siis rooli ei istu. Seda järgides, ei pea hiljem ka pisaraid veeretama," lisab ta.

Üks peatatud juhtidest jäi lubadeta sõiduga vahele juba 20. korda. "Kusjuures seekord oli risk tarbetult võetud, sest mehe kõrval oli autos ka naine, kellel load olemas," raputab Vähi pead.

"Kõik puhuvad" operatsioone teeb politsei lähipäevil kindlasti veel. "Meil on nulltolerants igasuguse alkoholi mõju all juhtimise suhtes ning sellistesse rikkumistesse suhtume karmilt. Mõnikord kohtame ka täiesti süüdimatuid liiklejaid, ent suurem osa Eesti juhtidest on ju mõistlikud roolikeerajad ning saavad puhumisoperatsioonide vajalikkusest hästi aru," sõnas välijuht.