Kuku raadio traditsiooniline "Selge grupijuhi" kampaania kutsub üles olema oma sõpruskonna jaoks see inimene, kes jääb pühade ajal kaineks ning vajadusel sõidutab peolisi ja aitab ohuolukordi ära hoida.

Sõnumi toetamiseks registreerisid end kaineks grupijuhiks siseminister Hanno Pevkur, tervise- ja tööminister Urmas Kruuse, PPA peadirektor Elmar Vaher, asedirektorid Merike Jürilo, Rando Kruusmaa ja Tauno Tuisk, Maanteeameti peadirektor Aivo Adamson ja asedirektor Lauri Lugna, Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu, Tervisearengu Instituudi peadirektor Maris Jesse, Lääne prefekt Priit Suve, Põhja prefektuuri liiklusjärelvalve keskuse juht Elari Kasemets ning politseimajor Veiko Kommusaar.

Peadirektor Elmar Vaher nimetas ühise registreerimise peapõhjusena hoolimist ja eeskuju näitamist. „Ideaalis oleks see lihtsalt normaalne, et pidutsetakse kurbade tagajärgedeta ning oma sõpruskonna eest kantakse hoolt. Selle mõtteviisi toetamiseks panime end täna ka avalikult selge grupijuhina kirja.“

Vaheri sõnul näeb politsei liigse alkoholi tarvitamisega kaasnevaid raskeid tagajärgi eelkõige liikluses ja vägivallasüütegudes. „Ma ei usu, et riiklikuks eesmärgiks peaks olema totaalne alkoholivabadus, küll võiks olla Eesti ühine mõtteviis pidutseda kainemalt ja ilma ohvriteta,“ ütles Vaher.