Välismaalased on veidi teistmoodi kui meie omad. Ikkagi oma kultuur, palju parem sotsiaalne tase jne. See teeb neid veidi uhkeks ja tähtsaks. On ka üks grupp turiste, kes kassasse tulles ei vaata sulle otsa, ei tereta ega reageeri üldse kuidagi. Need on peamiselt asiaadid vōi tumedanahalised. Olen mõlgutanud mõtteid nende suhtumise üle, et kas nad on kellegi või millegi peale kibestunud või mis on põhjus. On see enesekaitse või halvad kogemused minevikust või veel midagi muud, kes seda nüüd täpselt teab.

Paar päeva tagasi juhtus aga selline lugu, et maksma tuli keegi välismaalane, kes oli kas prantslane või itaallane, ma nüüd ei mäletagi, õieti ei tabanud vist keelt ära. Oli noor naine, umbes 30-aastane. Vist oli keegi temaga kaasas ka.

Lasin kauba läbi, ei mingit probleemi. Ta oli oma kauba juba kotti ladunud ning oli vaja maksta. Maksta ta soovis kaardiga, aga seisis hoopis eemal, lindi lõpus, kus ta asju oli pakkinud. Kaart oli tal käes ning ta vaatas mulle suurte silmadega otsa. Mina samuti, sest ootasin, et ta kauba eest ära maksaks.

Äkki sai ta mu peale vihaseks. Kui ta lõpuks maksma tuli, hakkas ta midagi vihaselt podisema. Ma vaatasin talle otsa ning ühel hetkel ta virutas ootamatult rahaaluse pihta, nii et see lendas mulle vastu kätt. Olin täiesti šokeeritud. Ta läks oma kaaslasega kohe kiirelt minema ning arvasin, et nagunii ei saa enam midagi teha, et turvamees nagunii ei jõua reageerida ning pole mõtet teda kutsuda.

Järjekorras olid veel üks mees ja naine, kes olid samuti imestunud ja naeratasid kohkunult, et küll on ikka lood siin. Teenindasin nad ära ja teatasin juhatajale juhtunust. Tegelikult need rahaalused peavad kinni olema, sest kurjategija saab neid samuti ründerelvana kasutada.

Juhataja kleepis siis rahaaluse uuesti laua külge ning tööpäev läks edasi. Käsi oli tuim ja valus, kuid sinikat kohe ei tekkinud. Täna on see siiski olemas. Paks pluusivarrukas kaitses, muidu oleks löök tugevam olnud ja sinikas suurem.

Peab ütlema, et sellist rünnakut pole ma varem teenindajana kogenud, sõimu küll, aga mitte füüsilist rünnakut ja veel ilma pōhjuseta. Pole kuulnud ka, et muud teenindajad oleks kliendi rünnaku alla sattunud, või siiski on?